Italija ir vėl neperlipo Tautų lygos pusfinalio barjero – į finalą žengė Ispanija

Ketvirtadienį Nyderlandų Enschedės mieste buvo sužaistas antrasis UEFA Tautų lygos pusfinalis, kuriame santykius aiškinosi Italijos ir Ispanijos rinktinės. Po įspūdingos mačo pradžios ir greitai pelnytų įvarčių ekipos po to sunkiai rado kelius vartų link ir viską lėmė italų klaida dvikovos pabaigoje – ispanai laimėjo 2:1 (1:1) ir grumsis Tautų lygos finale.

 Joselu pelnė pergalingą įvartį ispanams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Joselu pelnė pergalingą įvartį ispanams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 11:58 PM, atnaujinta Jun 16, 2023, 12:48 AM

Ispanija dėl titulo finale birželio 18 dieną kovos su Kroatijos ekipa, kuri trečiadienio vakarą po pratęsimo 4:2 nugalėjo Nyderlandų rinktinę.

2021-siais ispanai finale krito nuo Prancūzijos 1:2. Tuo tarpu Italija antrą kartą iš eilės neprasimušė į finalą ir abukart jau tai padaryti trukdė Ispanija.

Ankstyvą šios akistatos įvartį ispanai pelnė jau trečiąją mačo minutę: po grubios italų klaidos – prarasto kamuolio ties baudos zona – gražiu smūgiu pasižymėjo krašto puolėjas Yeremy Pino.

Tačiau Italija greitai išlygino rezultatą 11 minutę, kai baudinį realizavo puolėjas Ciro Immobile. Tiesa, baudinys skirtas už labai jau kvailą prasižengimą – italų žaidėjas baudos aikštėje smūgiavo kamuolį itin netiksliai ir jis būtų skriejęs lygiagrečiai vartams, tačiau jis pataikė į gynėjo ranką.

Italai buvo pelnę įvartį ir 21 min., tačiau po VAR peržiūros jis buvo anuliuotas, nes buvo nuošalė. Antrame kėlinyje abi rinktinės turėjo po kelias puikias progas išsiveržti į priekį, tačiau arba sėkmingai sužaisdavo vartininkai, arba kamuolys skriedavo šalia virpsto.

Kai jau atrodė, jog komandos žais pratęsimą, ispanų ataka 89 min. baigėsi pusiau kurioziniu įvarčiu. Ispanų ekipos narys smūgiavo kamuolį į vartus, šis atsitrenkė į dviejų italų kojas, tačiau atsidūrė ties vartininku, o jį į vartus nukreipė Joselu, stovėjęs lyg ir nuošalėje. Tačiau įvartis buvo įskaitytas

Italijos rinktinė jau penkias rungtynes ​​iš eilės negali įveikti ispanų ir kiekviename iš mačų praleidžia įvarčius.

Paskutiniame Tautų lygos finalo ketverte 2021 metais Ispanija buvo nutraukusi rekordinę Italijos nepralaimėtų 37 rungtynių seriją. Tuomet ispanai taip pat 2:1 nurungė italus.

Roberto Mancini ekipa po nesėkmingo bandymo patekti į 2023 metų pasaulio čempionatą šiame turnyre grupėje įveikė Vokietija, Anglija ir Vengrija bei antrą kartą iš eilės atsidūrė Tautų lygos pusfinalyje.

Tuo tarpu po nesėkmės pasaulio čempionate Katare ispanų rinktinės vadovybė atstatydino Luisą Enrique, o jo vietą užėmė jaunimo rinktines treniravęs Luisas de la Fuente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.