EUROLYGA 2023

Kodėl L. Jamesas tapo bejėgis?

Keturi taškai per du kėlinius, 11 netaiklių pirmųjų metimų iš 13, nė vieno metimo nuo baudų metimo linijos. Iš viso - 15 taškų. Antradienio vakarą LeBronas Jamesas nebuvo panašus į tą žaidėją, kuris vedė „Miami Heat“ į pergalę Rytų konferencijos finalo serijoje su „Indiana Pacers“, pelnydamas po 29 taškus. NBA finale L. Jamesas kol kas atrodo nykiai.

L. Jamesas kol kas klupinėja šiame NBA finale.<br>AP
L. Jamesas kol kas klupinėja šiame NBA finale.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 11:43 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:21 PM

Trečiosiose rungtynėse L. Jameso taškai nieko nelėmė, o „Heat“ patyrė skaudžiausią pralaimėjimą atkrintamosiose varžybose - 77:113, rašo nydailynews.com.

Keturis kartus naudingiausią reguliaraus sezono žaidėją supančiojo „San Antonio Spurs“. „Mes nieko nesustabdėme“, - kaip visada atsargus buvo „Spurs“ treneris Greggas Popovichius.

Tačiau kol kas iš tokių „Spurs“ pergalių architekto žodžių galima lengvai pasijuokti. Trečiasis NBA finalo mačas L. Jamesui buvo prasčiausias šį sezoną atkrintamosiose varžybose. Be to, „Heat“ žvaigždė per tris šio finalo mačus kol kas nė karto neperkopė 20 taškų ribos.

„Nenoriu teisintis, privalėjau būti geresnis. Privalau padaryti daugiau, tai paprasta. Privalau pelnyti taškus, privalau būti agresyvesnis puolime. Šiose rungtynėse nebuvo nieko teigiamo, tai buvo katastrofa“, - žodžių į vatą nevyniojo L. Jamesas.

Rytų konferencijos finale „Pacers“ nesugebėjo sustabdyti L. Jameso, nors ši ekipa yra stipresnė gynyboje nei „Spurs“.

Penktajame Rytų konferencijos finalo serijos mače L. Jamesas pelnė 30 taškų, šeštajame, kuris baigėsi „Heat“ pralaimėjimu - 29, o lemiamame - 32.

„Jis viską išspręs. Jis visada tai padaro. Dėl to nesirūpinu. Neabejoju, kad mes jam padėsime būti tokiam, koks jis ir privalo būti“, - aistras ramino „Heat“ treneris Erikas Spoelstra.

Tačiau kol kas „Karalius Jamesas“ jaučiasi tartum be karūnos. Aikštėje jis atrodo sumišęs ir panašus į tą L. Jamesą, koks buvo 2011 metų NBA finalo serijoje su „Dallas Mavericks“, kai buvo bejėgis prieš Dirko Nowitzki kompanijos gynybą.

Kaip ir prieš dvejus metus, L. Jamesas negali prasibrauti pro gynybines užtvaras, todėl priverstas atakuoti iš sudėtingų situacijų arba perduoti kamuolį komandos draugams.

Kol kas per tris finalo serijos mačus jis išsiskyrė dviem dalykais - trigubu dubliu pirmosiose rungtynėse ir įspūdingu bloku Tiago Splitteriui - antrosiose.

Trečiajame jis atkovojo 11 kamuolių, tačiau pataikė tik 7 metimus iš 21.

Antradienio vakarą L. Jamesas per vėlai pradėjo ieškoti kelių varžovų krepšio link ir pabudo trečiajame kėlinyje, prisiminęs, kas yra naudingiausias šio sezono žaidėjas.

Bet trys iš eilės taiklūs jo metimai nebekėlė didelio pavojaus „Spurs“ krepšininkams, kurie buvo atitolę 21 tašku.

„Spurs“ yra gerai besiginanti komanda, tačiau LeBronas prametė ir sau įprastus metimus iš įvairių pozicijų. Bet dėl jo nesijaudinu. Jis susitvarkys“, - savo komandos draugą bandė įkvėpti Dwyane'as Wade'as.

Šiose rungtynėse 16 taškų pelnęs „Heat“ senbuvis buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, nors tokiu būna retai, nuo to laiko, kai prieš trejus metus atidavė lyderio vaidmenį iš „Cleveland Cavaliers“ atvykusiam L. Jamesui.

Nei D. Wade'as, nei L. Jamesas nesugebėjo sustabdyti „Spurs“ snaiperių - Danny Greenas pataikė 7 tritaškius, Gary Nealas - 6, o visa „Spurs“ iš viso - 16. Tai - NBA finalų rekordas.

„Nepažinau savo komandos“, - pripažino „Heat“ treneris E. Spoelstra.

Jis ir „Heat“ aistruoliai nebeatpažįsta ir L. Jameso, kuris pirmajame mače pelnė 18 taškų, antrajame - 17, trečiajame - 15.

Kaip vienu geriausiu pasaulio atletų tituluojamam krepšininkui mažoka, ar ne?

Ko gero, jo neatpažįsta ir varžovai. Kai žurnalistai paklausė „Spurs“ aukštaūgio Timo Duncano, kaip jiems pavyko sustabdyti „Heat“ lyderį, jis atsakė trumpai: „Aš nežinau“.

Vienas trečiųjų rungtynių didvyrių D. Greenas turėjo originalesnį atsakymą: „Jis pats save sustabdė. Juk visi esate matę, kaip jis gali žaisti“.

Jeigu nori išsigelbėti, L. Jamesas turi pabusti. Ir tai padaryti labai greitai. Ketvirtojo NBA finalo serijos dalis - jau ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.