EUROLYGA 2023

Po pralaimėto finalo - „Spurs“ lyderių nuoskaudos (video)

Didžiausias „Spurs“ košmaras virto realybe. Tai atsitiko ketvirtadienio vakarą, kai San Antonijaus krepšininkai septintosiose finalo serijos rungtynėse 88:95 nusileido „Miami Heat“ ekipai ir turėjo atsisveikinti su viltimis iškovoti NBA čempionų žiedus. Čempionų titulą apgynę „Miami Heat“ krepšininkai seriją laimėjo 4:3.

T. Duncanui (priekyje) ir T. Parkeriui nepavyko pakartoti sėkmės.<br>AP
T. Duncanui (priekyje) ir T. Parkeriui nepavyko pakartoti sėkmės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2013-06-21 09:49, atnaujinta 2018-03-05 07:47

Tai buvo penktasis „Spurs“ komandos finalas, tačiau pirmasis, kuris ekipai pasibaigė nesėkme.

Šią komandą nuo penktojo trofėjaus skyrė vos kelios sekundės - bet tai buvo šeštosiose serijos rungtynėse. „Spurs“ ekipa tose rungtynėse, likus 28 sek., pirmavo 5 taškais, tačiau pralaimėjo po pratęsimo. Septintajame mače Majamio krepšininkai panašių klaidų nebekartojo.

„Nesmagu pralaimėti, bet mes pralaimėjome geresnei komandai. Turime su tuo susitaikyti. Tikiu, kad taip ir bus. Tiesiog šį kartą mes nežaidėme gerai“, - po mačo pripažino „Spurs“ treneris Greggas Popovichius.

Nepaisant nesėkmės, strategas tikino, kad didžiuojasi savo žaidėjais: „Privalome taip daryti, kad lauktų geresnė ateitis“.

38-erių Timas Duncanas pirmą kartą per savo karjerą pajuto pralaimėjimo NBA finalo serijoje skonį, nors dėl trofėjaus kovojo jau penktą kartą. „Spurs“ veteranas septintosiose rungtynėse pelnė 24 taškus, atkovojo 12 kamuolių, tačiau prametė labai svarbų dvitaškį paskutinę rungtynių minutę, kai „Heat“ pirmavo dviem taškais.

„Aišku, galiu pasakyti tik vieną žodį: „Nusivylimas“. Rungtynių pabaiga buvo labai sudėtinga - aš priėmiau keletą prastų sprendimų, nepataikiau svarbių metimų. Net nežinau, ką pasakyti. Reikia pagirti Majamio komandą - LeBronas buvo neįtikėtinas, Dwyane'as buvo puikus. Jie rado kelią, kaip viską sėkmingai užbaigti“, - liūdnai kalbėjo „Spurs“ veteranas, NBA čempionu tapęs keturis kartus.

Įspūdingai seriją pradėjęs, bet vėliau traumos pristabdytas Tony Parkeris paskutiniajame mače pelnė tik 10 taškų, pataikęs TIK 3 metimus iš 10.

„Sunku, kai esi taip arti. Pastarosios dvejos rungtynės buvo labai sunkios, ypač šeštosios. Esame labai nusivylę. Šeštajame mače turėjome labai gerą galimybę. Šį kartą taip pat gerai kovojome, tačiau nesugebėjome laimėti. Toks tas gyvenimas, toks tas sportas“, - kalbėjo T. Parkeris.

Dar vienas „Spurs“ Didžiojo trejeto narys Manu Ginobili pripažino, kad jį vis dar slėgė mintys apie nesėkmingai pasibaigusį šeštąjį mačą.

„Mano mintyse vis dar buvo šeštosios rungtynės. Šiandien mes žaidėme gerai, bet varžovai tiesiog pataikė daugiau kartų. Kai tiek mažai skiria nuo pergalės ir čempioniško jausmo, bet turi matyti, kaip viskas išnyksta, yra labai sunku. Jeigu abu mačus mes būtume pralaimėję kaip šiandien, galbūt būtų šiek tiek lengviau. Tačiau jausmas nemalonus“, - kalbėjo M. Ginobili, septintajame mače pelnęs 18 taškų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.