EUROLYGA 2023

„Cavaliers“ gerbėjai bijo: L.Jamesas sugadins Ž.Ilgausko šventę

„Cleveland Cavaliers" gerbėjai ir Žydrūnas Ilgauskas nekantriai laukia kovo 8-osios. Šeštadienį „Cleveland Cavaliers“ klubo „Quicken Loans" arenos palubėse bus iškilmingai pakabinti Ž.Ilgausko vienuoliktuoju numeriu pažymėti marškinėliai.

Faktas akivaizdus – Ž.Ilgauskas ir L.Jamesas yra draugai ir, ko gero, bus jais iki gyvenimo pabaigos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Faktas akivaizdus – Ž.Ilgauskas ir L.Jamesas yra draugai ir, ko gero, bus jais iki gyvenimo pabaigos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 9:52 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:15 PM

Taip Klivlando klubas pagerbs 38 metų lietuvį, kuris „Cavaliers" komandai atstovavo beveik visą karjerą - nuo 1996-ųjų iki 2010-ųjų.

Tačiau Lietuvos krepšininkui skirta šventė jai neprasidėjus sulaukia daug dėmesio ir įgauna visai kitokį atspalvį. To priežastis – LeBronas Jamesas.

Kai „Miami Heat" lyderis pareiškė, kad atvyks į Ž.Ilgausko pagerbimo ceremoniją, užvirė karštos ir piktos diskusijos. Ar verta L.Jamesui vykti ten, kur jo labiausiai nemėgsta? Kai 2010-aisiais L.Jamesas nusprendė palikti „Cavaliers" ir NBA čempionų žiedų siekti su „Miami Heat", NBA karalius Klivlande tapo nekenčiamiausiu žmogumi.

Todėl ne visi jo laukia Ž.Ilgausko šventėje.

Nuo 1995 metų apie „Cavaliers" rašantis žurnalistas Bobas Finnanas savo straipsnyje išdėsto, kodėl L.Jamesas atvykimas gali užgožti Ž.Ilgauskui skirtą vakarą. Pateikiame įdomiausias mintis:

„Šis vakaras priklauso Z. Tačiau, deja, viskas tampa cirku. Dabar viskas sukasi ne apie Z. Viskas sukasi apie tą, kuris nori atvykti į ceremoniją - LeBroną Jamesą.

„Heat" turės laisvą dieną, todėl L.Jamesas savo privačiu lėktuvu atskris į Klivlandą, kad dalyvautų renginyje. Tai Ohajuje sukėlė tam tikrą sumaištį.

Prisiminkite, kaip L.Jamesas, 2010-ųjų vasarą būdamas laisvuoju agentu, su panieka atstūmė „Cavaliers", sutikęs „perkelti savo talentą į Pietų paplūdimį". Jis išvyko ir su „Miami Heat" laimėjo du NBA čempionų žiedus.

Dabar jis nori sugrįžti. Bet jis turi būti pakankamai sumanus, kad suvoktų, kaip jo dalyvavimas gali paveikti Didžiajam Z skirtą vakarą.

Antraštės apie 61 pelnytą tašką gali rėkti: „L.Jamesas grįžta į „Quicken Loans!" O paraštėse galima pridėti, kad „Cavaliers" pakabino Ž.Ilgausko marškinėlius".

Galbūt tai šiek tiek perdėta, bet mintį jūs supratote. Taip žiniasklaida gali nušviesti šeštadienio vakarą Klivlando arenoje. Toks jau socialinės žiniasklaidos būdas.

Ž.Ilgauskas bus priverstas atsakinėti į žiniasklaidos klausimą apie buvusį komandos draugą. Vakaras labai greitai išsiplėtos iki L.Jameso žygio.

Nesitikima, kad L.Jamesas tą vakarą bendraus su žiniasklaida, tačiau kameros seks kiekvieną jo judesį arenoje.

Dauguma yra tiesiog apsėsti L.Jameso, nes jie mano, kad jis svarstys galimybę sugrįžti į „Cavaliers". Galbūt šią vasarą, o gal - kitą.

Galbūt taip ir bus, tačiau tai yra kitos dienos istorija.

Kovo 8-oji yra skirta krepšininkui iš Lietuvos, o ne vaikinui iš Akrono. Taip, labai gražus L.Jameso poelgis, kad jis nori stovėti šalia savo draugo. L.Jamesas yra žiniasklaidos traukos centras - jis turėtų žinoti, kaip jo dalyvavimas gali paveikti vakarą.

L.Jamesas turėtų atsiųsti video įrašą, kuris būtų parodytas per rungtynių didžiąją pertrauką.

Asmeniškai aš neturiu jokių problemų dėl L.Jameso atvykimo. Šeštadienio vakarą bus daug ašarų, tikiuosi, nė vienos mano.

Buvau šalia, kai 1996-aisiais „Cavaliers" pasirinko Ž.Ilgauską. Bandydavau jį prakalbinti pirmaisiais jo karjeros metais. Buvau vienas iš tų, kurio jo sakrazmas ir humoro jausmas priversdavo mane nusišypsoti. Žinau, kaip jis džiaugėsi, kai 2003-aisiais „Cavaliers" pasirinko L.Jamesą.

Kai 2007-aisiais „Cavaliers" Rytų konferencijos finale pranoko „Detroit Pistons", L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas apsikabino lyg po ilgos pertraukos susitikę broliai.

Tas vakaras buvo nuostabus, nors jie dar nežinojo, kad NBA superfinale jų laukia pralaimėjimas „San Antonio Spurs".

Kai L.Jamesas išvyko į Majamį, jis kartu pasikvietė ir Ž.Ilgauską. Lietuvis baigė karjerą po 2010-2011 metų sezono, kai „Heat" superfinale nusileido „Dallas Mavericks".

Faktas akivaizdus - jie yra draugai ir, ko gero, bus jais iki gyvenimo pabaigos. Tikėkimės, kad L.Jameso dalyvavimas šventėje neatims jos iš Ž.Ilgausko.

Nes šis vakaras priklauso Didžiajam Z. Ir niekam kitam."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.