EUROLYGA 2023

Kontrolinių mačų ciklą Lietuvos moterų rinktinė baigė pergale

Kontrolinių rungtynių ciklą

Sunkiai varžovėms sustabdoma buvo Kamilė Nacickaitė.
Sunkiai varžovėms sustabdoma buvo Kamilė Nacickaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 12:15 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:24 AM

„Manau, kad generalinė repeticija pavyko. Pirmuosius du kėlinius labai gerai kontroliavome žaidimą, merginos žaidė agresyviai, užsidegusios. Buvo labai gerai, kai po pertraukos varžovės ėmė gintis aikšte, ko iš esmės negavome patirti prieš tai. Merginos puikiai susitvarkė su užduotimi, nors iš pradžių matėsi, jog patirties puolant prieš aikštę trūksta“, - po rungtynių sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Sunkiai varžovėms sustabdoma buvo Kamilė Nacickaitė. Ji pelnė 18 taškų (1/1 dvitaškio, 3/3 tritaškio, 7/8 baudų metimų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius.

Gintarė Petronytė įmetė 15 taškų, Eglė Šulčiūtė - 12 (4/5 tritaškių). Lietuvos ekipoje žaidė visos rungtynėms registruotos krepšininkės.

Latvijos rinktinėje rezultatyviausia buvo 16 taškų įmetusi Aija Putninia. 11 taškų pelnė Baiba Eglitė, po 8 - Zanė Tamanė ir Ieva Krastinia.

Pirmąsias atrankos į Europos čempionatą rungtynes Lietuvos rinktinė žais sekmadienį toje pačioje Kėdainių arenoje su Makedonijos nacionaline rinktine. Be jos, dėl teisės rungtyniauti kitąmet Vengrijoje lietuvės kovos su Didžiosios Britanijos ir Belgijos rinktinėmis.

„Peržiūrėjus varžovių įrašus kol kas pajėgiausios man atrodo belgės. Todėl labai gerai, kad latvės gynėsi aikšte, nes taip mėgsta žaisti belgės“, - sakė M.Šernius.

Visas atrankos namų rungtynes Lietuvos rinktinė žais Kėdainiuose - birželio 8, 15 ir 22 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.