EUROLYGA 2023

M. Šernius: „Konflikto tarp manęs ir G. Petronytės nebuvo“

„Viskas priklausys nuo merginų sportinės formos. Kitą sezoną būsiu Lietuvoje, o daugumą rinktinės žaidėjų sudaro taip pat tėvynėje rungtyniaujančios krepšininkės. Nuolatos jas stebėsiu. Kitąmet Lietuvos rinktinės sudėtyje bus geriausios 2014-2015 metų sezono žaidėjos“, - sakė rinktinės strategas.

Lietuvos rinktinė grįžo į Vilnių.<br>M.Kulbio nuotr.
Lietuvos rinktinė grįžo į Vilnių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis

Jun 26, 2014, 6:50 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:40 AM

„Viskas priklausys nuo merginų sportinės formos. Kitą sezoną būsiu Lietuvoje, o daugumą rinktinės žaidėjų sudaro taip pat tėvynėje rungtyniaujančios krepšininkės. Nuolatos jas stebėsiu. Kitąmet Lietuvos rinktinės sudėtyje bus geriausios 2014-2015 metų sezono žaidėjos“, - sakė rinktinės strategas.

Paskutinės rungtynės – be Gintarės Petronytės

Paskutinius du atrankos į 2015-ųjų Europos čempionatą mačus Lietuvos krepšininkės buvo priverstos žaisti be komandos lyderės Gintarės Petronytės. Likusios be pagrindinės vidurio puolėjos lietuvės birželio 22 dieną patyrė pirmą nesėkmę atrankos į 2015-ųjų Europos čempionatą cikle – rezultatu 81:91 nusileista Belgijos nacionalinei komandai. Birželio 25 dieną Lietuvos rinktinė rezultatu 70:63 nugalėjo Didžiąją Britaniją.

Nors oficiali komandos pozicija teigė, kad G.Petronytė serga, žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų apie rinktinės lyderės konfliktą su treneriu. Konfliktas neva kilo dėl G.Petronytės žaidimo laiko ir vaidmens komandoje.

Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ klube rungtyniaujanti Lietuvos rinktinės vidurio puolėja Laura Svarytė sakė, kad G.Petronytės netektis merginoms padarė didelę įtaką. „Juk išvyko mūsų pagrindinė puolėja“, - kalbėjo L.Svarytė.

Krepšininkė galimo konflikto tarp G.Petronytės ir M.Šerniaus nekomentavo. Tuo tarpu pats rinktinės strategas gandus suskubo paneigti.

„Gintarė jau pasveiko ir šiandien dalyvaus komandos vakarienėje. Žiniasklaidoje pasirodę gandai apie mano konfliktą su G.Petronyte yra išgalvoti ir neturintys pagrindo“, - sakė treneris.

Džiaugėsi lietuvių palaikymu

Oficialiais duomenimis, trečiadienį vykusias Lietuvos komandos rungtynes su Didžiąja Britanija stebėjo 1012 žiūrovų. Skaičiuojama, kad maždaug ketvirtadalį jų sudarė nacionaline simbolika pasipuošę lietuviai.

L.Svarytė sakė, kad rinktinės sirgalių buvo kur kas daugiau. „Praktiškai pusė rungtynes žiūrėjusių aistruolių buvo lietuviai. Nuostabus jausmas, kai žaidžiant už savęs gali girdėti dainuojamas dainas ar skanduotes“.

„Palaikymas buvo praktiškai toks pat, kokį girdime žiūrėdami Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės varžybas. Tokiomis akimirkomis supranti, kad palaikymo susilauksime visur. Kad ir kur bebūtų išeiviai, jie myli krepšinį ir atvažiuoja palaikyti savo komandos“, - sakė M.Šernius.

Merginas gyrė ir treneris, ir varžovai

„Jeigu analizuotumėme atrankos statistiką, pamatytume, kad nei viena mūsų žaidėja nepelnė begalės taškų ir netapo čempionato žvaigžde. Mūsų rinktinės stiprybė priklauso nuo visos komandos. Jeigu atkreiptumėme dėmesį į komandų statistiką, pamatytumėme, kad esame pati rezultatyviausia atrankos ciklo komanda. Taip pat esame antroje vietoje pagal klaidų per varžybas kiekį“, - pasakojo M.Šernius.

„Varžovų treneriai po rungtynių man sakydavo, kad mūsų stipriausi ginklai yra energija, noras ir užsidegimas. Anot jų, mūsų rinktinę buvo sunku stabdyti, nes mes žaidėme atitikmenų kitoms komandoms neturintį krepšinį.

Komanda visiškai pakeitė stilių ir šiandien žaidžia labai malonų akiai greitą krepšinį. Didžiausias nuopelnas už tai tenka žaidėjoms. Juk jos ir laimi rungtynes“, - šypsojosi rinktinės strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.