EUROLYGA 2023

Emocinga Ž. Ilgausko išpažintis – šeštadienio „Lietuvos ryte“

Buvusio krepšininko Žydrūno Ilgausko prarastos pilietybės tema šią savaitę Lietuvoje narstoma po siūlelį. Krepšinio pasaulio žmonės, Ž.Ilgausko tėvai, net politikai - regis, visi išreiškė nuomonę, o į įvykius reaguodama prezidentūra pateikė Pilietybės įstatymo pataisą.

Interviu su Ž.Ilgausku skaityti galėsite šeštadienio „Lietuvos ryto“ dienraštyje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Interviu su Ž.Ilgausku skaityti galėsite šeštadienio „Lietuvos ryto“ dienraštyje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:07 AM

Tačiau Ž.Ilgauskas ilgą laiką tik stebėjo įvykius ir reakcijas Lietuvoje. Galiausiai buvęs „Cleveland Cavaliers“ aukštaūgis nutarė išskirtiniame interviu „Lietuvos rytas“ papasakoti, ką galvoja apie prarastą Lietuvos pilietybę, dvigubos pilietybės įstatymą ir situaciją.

„Aš Lietuvos labui milijoną kartų daugiau padaręs nei tie biurokratai. Mano sąžinė dėl to rami“, - išskirtiniame interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ pareiškė 39-erių Ž.Ilgauskas.

Visą pokalbį su Ž.Ilgausku skaityti galėsite šeštadienio „Lietuvos ryto“ dienraštyje.

Š.Jasikevičius neslėpė pykčio

Šarūnas Jasikevičius ir kiti su Žydrūnu Ilgausku rungtyniavę arba dirbę krepšinio pasaulio žmonės įsitikinę: 39 metų milžinas savo noru nebūtų atsisakęs Lietuvos pilietybės.

„Nežinau, kas vyksta Seime dėl šių įstatymų. Tai yra absurdas. Nežinau, kas per žmonės ten sėdi.Istorijų dėl pilietybių klausausi jau kelerius metus. Manau, jog tai didelė mūsų šalies gėda. Man nesuvokiama, ką padarė žmogus, išaugęs Lietuvoje ir gyvenęs čia 18 metų, kad iš jo reikėtų atimti šalies pilietybę.

Ši istorija neturi nieko bendra su Ž.Ilgausku. Jis tik pavyzdys, kuris galbūt pagaliau atvers žmonėms akis ir padės suvokti, kokie genijai sėdi Seime.Aš ir pats esu įklimpęs dėl šių dalykų spręsdamas savo vaikų pilietybės klausimą.

Jie turi dvi pilietybes, bet turėjau aibę rūpesčių dėl vieno vaiko.Galiausiai mano dukros graikiškame pase yra vienokia pavardė (Jasikevičius), lietuviškame – kitokia (Jasikevičiūtė). Kažkodėl genijai negali padaryti, kad vaiko pavardė pasuose būtų ta pati.

Nežinau, kodėl Žydrūnas prašė JAV pilietybės. Jis – geras mano draugas ir aš žinau, koks jis yra pilietis. Jis labai nusiminęs. Kalbėjau su juo. Jis nuliūdęs ir priblokštas, manau, kaip ir dauguma žmonių.Nežinau, ar jis ką nors darys, kad atgautų Lietuvos pilietybę. Jam labai svarbu ją turėti, bet galiausiai tai nėra tik jo problema. Jei mes patys savus atbaidome, kas mus turėtų gerbti, jeigu mes patys savęs negerbiame?

Jokio skirtumo nėra, kiek jis yra davęs Lietuvos rinktinei. Ar Ilgauskas, ar Petrauskas, užaugęs Lietuvoje jis turi turėti teisę likti Lietuvos piliečiu“, - kalbėjo Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą