EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės tikslas – Europos pirmenybės

Naujasis Lietuvos moterų

R.Samulėnas nusiteikės ryžtingai.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Samulėnas nusiteikės ryžtingai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:26 PM

Į 2015 metų Europos čempionatą ekipą atvedęs ir jame sėkmingai vadovavęs treneris Mantas Šernius rudenį pasitraukė iš moterų rinktinės stratego posto. Jis nusprendė orientuotis į darbą Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų komandoje. Dėl to moterų krepšinio rinktinės vairas atiteko jo asistentui Rimvydui Samulėnui.

„M. Šernius turėjo apsispręsti su kuo dirbti. Jis pasirinko vyrų krepšinį, todėl moterims vadovaus R. Samulėnas. Su treneriu sutartis sudaroma vienam olimpiniam ciklui. Tikimės, kad R. Samulėnas komandai vadovaus iki kitų olimpinių žaidynių“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Nesu naujokas, buvau šalia Manto, pasimokiau, pasisėmiau gerų idėjų. Tad ir mūsų žaidimo braižas radikaliai nesikeis. Kai kurie epizodai ir elementai bus kitokie, bet visuma nesikeis. Gal didesnį dėmesį skirsime griežtesnei gynybai“, – sakė Marijampolės „Sūduvą“ treniruojantis R. Samulėnas.

Treneriui iš karto teko užduotis į pirmąją stovyklą sukviesti geriausias Lietuvos krepšininkes. Mat naujasis atrankos į Europos čempionatą formatas ir varžybų kalendorius lėmė, kad dar lapkritį Lietuvos rinktinės susitiks su pajėgiomis Latvijos ir Slovėnijos ekipomis. Krepšininkės jau lapkričio 16 dieną rinksis į pirmąją stovyklą.

„Dėl komandos formavimo labai didelio pasirinkimo neturėjau. Pagrindas liko tas pats, nes naujų žaidėjų, vertų rinktinės, neatsirado. Labai džiaugiuosi, kad nei viena krepšininkė į stovyklą atvykti neatsisakė“, – aiškino R. Samulėnas.

Pasak jo, vienintelis komandos nuostolis – Sandra Linkevičienė. Lenkijoje žaidžianti krepšininkė turi problemų su nugara.

Šių metų Europos pirmenybėse Lietuvos rinktinė užėmė aštuntąją vietą.

„Žinome, ko siekiame. Tikimės patekti į Europos čempionatą. Praėjusios Europos pirmenybės parodė, kad galime žaisti aukščiausiu lygiu“, – teigė Lietuvos rinktinės narė Marina Solopova. Ji yra viena iš trijų rinktinės kandidačių, kurios atstovauja Lietuvos ekipoms. Kitos krepšininkės žaidžia užsienyje.

Atrinkti krepšininkes R. Samulėnui padėjo naujasis asistentas – Alfredas Vainauskas. Drauge su kuo prie komandos prisijungė ir krepšinio analitikas Remigijus Bardauskas, kurio tikslas – analizuoti varžovių žaidimą.

„Trenerių štabas buvo suformuotas glaudžiai bendradarbiaujant su LKF, atsižvelgiant į darbo rezultatus. Esu patenkintas kolektyvu, kurį labai gerai pažįstu. Manau, kad rinktinėje bus puiki atmosfera, kuri padės mūsų merginoms siekti užsibrėžto tikslo“, – kalbėjo R. Samulėnas.

Po trumpos stovyklos Lietuvos rinktinė lapkričio 21 dieną Rygoje žais su Latvijos komanda. Lapkričio 25 dieną mūsiškės Kėdainiuose susitiks su Slovėnijos krepšininkėmis.

„Norime paraginti mūsų sirgalius netingėti ir atvykti mūsų palaikyti. Mums to labai reikia“, – sakė M. Solopova.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidatės: Gabrielė Gutkauskaitė (Minsko „Cmoki“, Baltarusija), Santa Okockytė („Cadi La Seu D'urgell“, Ispanija), Inesa Visgaudaitė („Visby BBK', Švedija), Neringa Skadaitė (Marijampolės „Sūduva“), Marina Solopova (Utenos „Utena“), Kamilė Nacickaitė (Adanos „Aski“, Turkija), Vita Kuktienė (Žironos „Uni Girona“, Ispanija), Eglė Šulčiūtė (Vroclavo „KS Sleza“, Lenkija), Monika Grigalauskytė (Dėro „Uni“, Vengrija), Laura Svarytė („Sūduva“), Giedrė Paugaitė (Minsko „Cmoki“, Baltarusija), Lina Pikčiūtė (Žinonos „Uni Girona“, Ispanija), Gintarė Petronytė (Neapolio „Dike“, Italija), Eglė Šikšniūtė („Nymburk“, Čekija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.