EUROLYGA 2023

Jonas Valančiūnas atsisakė saldumynų: rezultatas jau matosi

Jonas Valančiūnas rimtai pakeitė savo mitybą, braukdamas vieną po kito netinkamus produktus. „Toronto Raptors“ aukštaūgis iki šiol mielai smaližiavo, bet galiausiai nutarė atsisakyti apsunkinančių produktų.

J.Valančiūnas sutvarkė savo mitybos planą.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Valančiūnas sutvarkė savo mitybos planą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-12 10:09, atnaujinta 2017-05-29 12:55

Kai lapkritį J.Valančiūnui lūžo pirštas, jis turėjo daug laiko apgalvoti savo karjerą, stilių. Būtent tada „Raptors“ medikai jam pasiūlė iš savo mitybos plano išbraukti kai kuriuos produktus ir žadėjo šiam ryškius rezultatus, rašo torontosun.com.

Toks žingsnis jau atsipirko vienam „Raptors“ lyderių Kyle'ui Lowry. Iš Visų žvaigždžių lygio jis tapo krepšininku, kuris šiemet gali surinkti balsų per naudingiausio sezono žaidėjo (MVP) rinkimus.

Jis atsipirko ir J.Valančiūnui.

Pastaruoju metu tarp ankstesnio ir dabartinio Jono skirtumas – akivaizdus. 23 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas juda gerokai greičiau. Jis, ko gero, geriausiai karjeroje žaidžia abipusį krepšinį – rimtai kovoja ir puolime, ir gynyboje.

Balandį jis vidutiniškai blokavo 2,8 kamuolio ir tai – geriausias jo rezultatas.

„Pakeičiau mitybą. Daugiau nevalgau šlamšto. Stengiuosi laikytis atokiau nuo saldumynų: saldainių ir desertų. Svarbiausia – cukrus. Reikia žiūrėti, ką geri. Jokių sulčių, gazuotų gėrimų. Numečiau svorio ir jaučiuosi puikiai. Aikštėje jaučiu skirtumą“, – „Postmedia Network“ sakė J.Valančiūnas.

Krepšininkas teigė, kad didžiausias skirtumas – pereinant iš gynybos į puolimą ir atvirkščiai.

„Esi mažiau pavargęs, geriau jautiesi“, – tvirtino J.Valančiūnas.

Taip vidurio puolėjas prisitaiko ir prie NBA pokyčių. Tradiciniai aukštaūgiai jau tampa retenybe. Aukštiems krepšininkams reikia prisitaikyti prie greitesnio krepšinio. Dabar J.Valančiūnas turi būti staigesnis, ištvermingesnis ir visose pusėse galėti pašokti aukščiau.

Greitis gali pareikalauti aukų. Pavyzdžiui, jėgos, kuri apsunkintų dvikovas su Dwightu Howardu ar Marcu Gasoliu, bet J.Valančiūnas teigė, kad tai nėra bėda.

„Kai degini riebalus, raumenų neprarandi. Jėga – ta pati, – sakė jis. – Esi lengvesnis, bet turi tą pačią jėgą. Be to, esi mobilesnis, todėl numesti svorio – naudinga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.