EUROLYGA 2023

NBA legenda Timas Duncanas baigė karjerą

„San Antonio Spurs“ legenda ir simbolis Timas Duncanas nusprendė padėti tašką 19 metų trukusioje profesionalo karjeroje – 40-metis puolėjas, kaip ir buvo tikėtasi, paskelbė apie karjeros pabaigą.

T.Duncanas baigė karjerą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
T.Duncanas baigė karjerą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 5:26 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:01 AM

Visus 19 sezonų jis vilkėjo „Spurs“ aprangą ir penkis kartus tapo lygos čempionu. Du kartus jis išrinktas naudingiausiu lygos žaidėjus, tris kartus tapo NBA finalų naudingiausiu žaidėju.

T.Duncanas 15 kartų žaidė NBA Visų žvaigždžių rungtynėse. Jo karjeros rodikliai – 21,1 taško ir 9,1 atkovoto kamuolio. 

NBA lygoje puolėjas sužaidė 1633 mačus.

Į NBA T.Duncanas žengė 1997 metais – būtent „Spurs“ jį ir pasirinko naujokų biržoje, pakviesdami puolėją pirmuoju šaukimu.

Su JAV rinktine T.Duncanas dalyvavo 2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse ir iškovojo bronzos medalį.

Praėjusiais metais T.Duncanas „Spurs“ gretose rinkdavo po 8,2 taško ir atkovodavo 7 kamuolius. Teksaso valstijos komandoje jį pakeis Pau Gasolis.

Paskutinysis „Bokštas dvynys“

Kartu su senesnių laikų „Admirolu“ Davidu Robinsonu T.Duncanas buvo pelnęs nuostabią pravardę. „Bokštai dvyniai“, – taip juos vadino specialistai ir sirgaliai. Bet dabar NBA miesto peizažas keičiasi, nes po devyniolikos metų lygą palieka paskutinysis iš bokštų.

„Spurs“ jam surengs tikrą atsisveikinimą. Juk sirgaliai neužmiršta ištikimiausių krepšininkų, kurių NBA lygoje buvo vos trys. T.Duncanas, Johnas Stocktonas ir Kobe Bryantas yra vieninteliai NBA, kurie bent 19 karjeros sezonų praleido viename klube.

K.Bryantas „Los Angeles Lakers“ ekipoje žaidė 20 sezonų. 

T.Duncanas taip pat yra vienas iš trijų krepšininkų, kuriam reguliariajame sezone pavyko iškovoti tūkstantį pergalių. Kartu su juo eilėje stovi Kareemas Abdul-Jabbaras, Robertas Parishas, bet T.Duncano pergalių procentas – gerokai didesnis už jų (72 proc.). 

Metraštyje – skambūs skaičiai

T.Duncanas yra antrasis krepšininkas NBA istorijoje, kuriam pavyko per tris skirtingus dešimtmečius iškovoti NBA titulus. Tai padarė ir Johnas Salley. 

Aukštasis Timas per savo karjerą iškovojo penkis čempionų titulus. Per jo karjerą „Spurs“ pergalių procentas buvo įspūdingas – 60 proc. 

T.Duncanas NBA metraštyje pagal pelnytus taškus yra 14-as, pagal atkovotus kamuolius – šeštas, o blokuotus metimus – penktas. 

T.Duncanas, Tony Parkeris ir Manu Ginobilis NBA  laikomi geriausiu „Didžiuoju trejetu“. Kartu jie laimėjo 575 reguliariojo sezono mačus ir 126 atkrintamųjų susitikimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.