EUROLYGA 2023

NBA – laukimas: ar krepšinyje prasidės JAV suskaldę protestai?

NBA ruošiasi atidaryti treniruočių stovyklas, o tuo metu JAV sporto pasaulyje daug kalbama apie protestus per nacionalinį himną. Tik laiko klausimas, kada krepšininkai išgirs daugybę klausimų apie tai ir ar šie ruošiasi prisijungti prie protestų.

C.Kaepernicko pozicija sulaukė ir kritikų, ir gerbėjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Kaepernicko pozicija sulaukė ir kritikų, ir gerbėjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Kaepernicko pozicija sulaukė ir kritikų, ir gerbėjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Kaepernicko pozicija sulaukė ir kritikų, ir gerbėjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 1:36 PM, atnaujinta May 12, 2017, 9:41 PM

„Oklahoma City Thunder“ gynėjas Victoras Oladipo jau atvirai kalba, kad seka naujienas ir tikrai atkreipė dėmesį į Colino Kaepernicko protestą prieš rasinę nelygybę ir priespaudą JAV. V.Oladipo tikras, kad protestai, kuomet sportininkai neatsistoja ar netgi atsiklaupia per JAV himną, persikels ir į NBA.

„Jokių abejonių. Esu tuo tikras, – sakė V.Oladipo. – Galų gale visi žmonės žiūrės į kai kuriuos NBA krepšininkus ir tai, ką jie darys. Tavo nuomonė yra tavo nuomonė ir tai – JAV grožio dalis. Todėl darai tai, kas, tavo manymu, gali padėti.“

Amerikietiškojo futbolo žaidėjas C.Kaepernickas pritraukė daugybę dėmesio, kai prieš rungtynes aidint himnui nutarė sėdėti.

JAV kilo daugybė diskusijų ir sportininkas sulaukė kritikos už savo veiksmus. Tada C.Kaepernickas per kitas rungtynes aidint himnui atsiklaupė.

Prie jo prisijungė ir daugiau sportininkų. C.Kaepernickas dažnai sulaukdavo kritikos, nes neva įžeidžia JAV karo veteranus ir patriotus.

V.Oladipo sulaukė klausimų, ar aptaria su draugais tokias protesto formas.

„Apie tai kalbėjau tik su keletu žmonių. Pasakiau jiems tai, ką ir visiems – žmogaus įsitikinimai yra jo įsitikinimai. Jeigu tuo tiki, tai ir darai. Esu tikras, kad NBA išvysime bent porą vyrukų, kurie tai darys“, – kalbėjo V.Oladipo.

NBA žvaigždė iš „Golden State Warriors“ komandos Stephenas Curry teigė, kad veikiausiai stovės aidint himnui, bet nesmerkė C.Kaepernicko.

„Jeigu stebite, kaip jis kalba ir jo žinią, kurią jis mėgina pasiųsti, jis tikrai nesielgia taip, kad negerbtų veteranų. Jis nerodo nepagarbos kariuomenei. Tai nėra jo tikslas, – sakė S.Curry. – Jis leidžia tęsti diskusijas apie socialinį teisingumą. Aš irgi esu dalyvavęs tokiose kalbose ir suradau kitus būdus padėti mūsų bendruomenei. Tai ir tęsiu, bet taip pat palaikysiu C.Kaepernicką, kuris nori pradėti ir skatinti diskusijas.“

1996 metais JAV didelę diskusiją sukėlė tuometinis „Denver Nuggets“ žaidėjas Mahmoudas Abdul-Raufas. Jis atsisakė atsistoti aidint himnui prieš rungtynes ir teigė, kad vėliava – tautos priespaudos simbolis, o JAV turi ilgą tironijos istoriją.

1996 metais NBA suspendavo krepšininką vienerioms rungtynėms. Tuomet jis surado kompromisą. Atsistodavo, bet būdavo užsimerkęs.

M.Abdul-Raufas sakydavo, kad stovėjimas per JAV nacionalinį himną prieštarautų jo tikėjimui. Sportininkas buvo musulmonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.