EUROLYGA 2023

Donaldui Trumpui – rimta Amerikos krepšininkų žinutė iš Lietuvos

Nors lietuviai JAV prezidento rinkimus antradienio naktį stebės iš šono, Amerikos pilietybę turintys mūsų šalies gyventojai galės atiduoti ir savo balsą. Tarp jų – būrys LKL rungtyniaujančių legionierių.

D. Loganui nepatinka nė vienas kandidatas<br>AFP/ „Scanpix“ ir V.Ščiavinsko nuotr.
D. Loganui nepatinka nė vienas kandidatas<br>AFP/ „Scanpix“ ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

2016-11-08 14:18, atnaujinta 2017-04-18 11:05

Niujorke gimęs „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Corey Fisheris užtikrintai tvirtino palaikysiantis demokratų atstovę Hillary Clinton: „Nėra taip, kad nemėgstu Donaldo Trumpo, tačiau manau, kad būtų labai gerai turėti moterį prezidentę. Nors buvę prezidentai vyrai gerai atliko savo darbą, tačiau reikia, kad kažkas atstovautų ir moterų interesams. Būtų įdomu pamatyti, ką reikšmingo Hillary gali nuveikti.

Trumpas yra visai kitokio tipo žmogus. Kai kurie jį myli, kai kurie nekenčia, bet dabar jo šansai nėra ypač geri. Kai tokios žvaigždės kaip LeBronas Jamesas prisijungia prie H.Clinton kampanijos, matyti, kad ją palaiko tikrai daug žmonių“, – sakė krepšininkas ir pridūrė, kad tarp įtempto treniruočių grafiko bandys rasti laiko balsuoti.

C.Fisherio komandos draugas Drew Gordonas, paklaustas, kuris kandidatas jam artimesnis, taip pat ilgai nedvejojo.

„Aš už Hillary Clinton, nes D.Trumpo tiesiog nemėgstu. Planuoju antradienio vakarą išsiųsti savo balsą už ją.

Rinkimų eiga labai nesidomiu ir peržiūriu tik svarbiausias antraštes spaudoje, stengiuosi koncentruotis į krepšinį. Bet, žinoma, įdomu sužinoti, kas vyksta mano šalyje. Komandoje irgi nemažai kalbėjome apie rinkimų skandalus bei problemas, kurios gali laukti JAV“, – patikino D. Gordonas.

O rezultatyviausias LKL žaidėjas Davidas Loganas nebuvo toks kategoriškas ir prasitarė dar neapsisprendęs, kuriam politikui atiteks jo palaikymas.

„Nesu tikras, už ką balsuosiu, man nepatinka nė vienas kandidatas. Rytoj ambasados atstovai turėtų man duoti balsavimo biuletenį, tad teks išsirinkti kurį nors kandidatą.

Naujienas seku tik minimaliai, bet kartais su Drew Gordonu paspėliodavome, kas laimės rinkimus“, – juokėsi krepšininkas.

Dar vienas amerikietis, Klaipėdos „Neptūne“ jau antrą sezoną rungtyniaujantis Jerai Grantas, taip pat teigė atiduosiantis balsą būtent už demokratų kandidatę:

„Tai sunkus sprendimas, bet, manau, palaikysiu Hillary – ji geriau reprezentuos JAV ir rodys pavyzdį likusiam pasauliui.

Pastaruoju metu gana intensyviai seku rinkimų naujienas ir jei būčiau netoli Vilniaus, tikriausiai eičiau balsuoti. Su komandos draugais dažnai aptardavome rinkimus, kas laukia Amerikos, kokia kryptimi ji pasuks.

Čia būdamas pastebėjau, kad lietuviai labiau palaiko būtent Hillary. Jiems nepatinka, ką kalba Donaldas Trumpas, ir manau, tai visai suprantama“, – kalbėjo „Neptūno“ legionierius.

Šiuo metu panašu, kad Lietuvoje žaidžiančių JAV krepšininkų viltys išsipildys, – pagal naujausias „The New York Times“ apklausas H. Clinton palaiko 46 % rinkėjų ir ji daugiau kaip trimis procentais lenkia respublikonų atstovą D.Trumpą (42.9%).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.