EUROLYGA 2023

Timo Duncano kraštiečiai pateko į Amerikos čempionato pusfinalį

Iš Mergelių Salų kilęs Timas Duncanas gali didžiuotis savo įpėdiniais. Buvusios NBA žvaigždės kraštiečiai antradienį Amerikos krepšinio čempionate pralaimėjo turnyro favoritei Argentinos rinktinei, tačiau dėl palankaus rezultato kitose rungtynėse pirmą kartą pateko į pusfinalį.

 JAV rinktinei atstovaujantis buvęs "Neptūno" legionierius L.Drew veržiasi Urugvajaus krepšio link.<br> AFP nuotr.
 JAV rinktinei atstovaujantis buvęs "Neptūno" legionierius L.Drew veržiasi Urugvajaus krepšio link.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 3:06 PM, atnaujinta Aug 30, 2017, 3:22 PM

Argentinos mieste Baija Blankoje vykusiose B grupės trečiojo turo rungtynėse Mergelių Salų krepšininkai antradienį nusileido šeimininkų komandai net 58:104 (argentinietis Nicolas Laprovittola įmetė 11 taškų), o Kanados rinktinė įveikė čempionės vardą gynusią Venesuelos ekipą 75:66 (kanadietis Olivier Hanlanas pelnė 11 taškų).

Visas trejas rungtynes laimėję argentiniečiai tapo grupės nugalėtojais, o kitos trys komandos pasiekė po vieną pergalę. Dėl geresnio taškų skirtumo tarpusavio mačuose antrąją vietą užėmė ir kelialapį į pusfinalį iškovojo vos 106 tūkstančius gyventojų turinčios Mergelių Salos.

Trečiąją vietą B grupėje užėmė Kanada, ketvirtąją – Venesuela.

Mergelių Salų rinktinė, kurios lyderis yra Vitorijos „Baskonia“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir dar keliuose stipriuose Europos klubuose žaidęs gynėjas Walteris Hodge‘as, pirmą kartą pateko į Amerikos čempionato pusfinalį. Iki šiol geriausias nedidelio salyno krepšininkų rezultatas buvo septintoji vieta.

Beje, Mergelių Salose užaugęs T.Duncanas gimtojo krašto rinktinėje niekada nežaidė. Jis oficialiose varžybose atstovavo JAV. 2003 metais „San Antonio Spurs“ puolėjas gynė JAV garbę ir per Amerikos pirmenybes, kuriose JAV rinktinė susitiko su Mergelių Salų komanda.

T.Duncanas dar prieš turnyrą pranešė, kad prieš savo kraštiečius nekovos ir visas rungtynes tyliai sėdėjo atsarginių suolo gale.

C grupėje Montevidėjuje antradienį įvyko antrojo turo rungtynės. Jose JAV įveikė Urugvajų 74:66 (amerikietis Larry Drew pelnė 6 taškus, Billy Baronas nežaidė), Dominikonų Respublika – Panamą 86:64.

Grupėje pirmauja dvi pergales turinti JAV rinktinė. Urugvajaus ir Dominikonų Respublikos krepšininkai laimėjo po kartą ir taip pat dar turi vilčių iškovoti vienintelį kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

A grupės turnyras, vykęs Kolumbijos sostinėje Medeljine, baigėsi dar savaitgalį. Pirmąją vietą užėmė ir į pusfinalį pateko Meksikos rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.