EUROLYGA 2023

Krepšinio deimantas J. Jocytė – apie debiutinį jaudulį, pirmuosius taškus ir pažadą ateičiai

„Jau išėjus į aikštelę buvo jaudulys, pilna žmonių. Smagu, kad treneris išleido pažaisti ir manau, jog neblogai išnaudojau savo šansą“, – apie istorinį debiutą pasakojo Justė Jocytė.

J.Jocytė debiutavo moterų rinktinėje.<br>FIBA nuotr.
J.Jocytė debiutavo moterų rinktinėje.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-14 22:17, atnaujinta 2019-11-14 22:24

Ketvirtadienį Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pradėjo kovas dėl patekimo į 2021 metų Europos čempionatą. Manto Šerniaus auklėtinės ketvirtadienį Kėdainiuose tiesiog nušlavė varžoves iš Albanijos ir laimėjo 108:43 (21:11, 24:8, 32:15, 31:9).

13-metei Justei Jocytei šios rungtynės buvo ypatingos, nes ji tapo jauniausia krepšininke debiutavusia moterų rinktinėje. Pergalingose rungtynėse 184 cm ūgio žaidėja per 10 žaidimo minučių pelnė keturis taškus (2/3 dvit. met., 0/1 trit.), atkovojo vieną kamuolį ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.

„Išmečiau ir nežinojau, kur kamuolys skries, bet įkrito ir iš karto tas jaudulys nublėso. Labai džiaugiuosi“, – apie pirmuosius taškus rinktinėje kalbėjo 13-metė krepšininkė.

Iki šiol jauniausia Lietuvos rinktinės žaidėja buvo Aurimė Rinkevičiūtė (gimė 1990 m. sausio 26 d.). Ji oficialiose varžybose debiutavo būdama 16 metų 7 mėnesių ir 18 dienų – 2006 m. rugsėjo 13 d. per pasaulio čempionato rungtynes su Kanada.

„Visos mane labai palaikė ir stovyklos metu. Esu joms dėkinga. Tas ir pastūmėjo mane link išėjimo į aikštę“, – apie komandos draugių pagalbą sakė J.Jocytė.

Lapkričio pradžioje 184 cm ūgio J.Jocytė ateitį susiejo su Vilerbano ASVEL krepšinio akademija. Krepšininkė ketvirtadienį debiutavo Lietuvos rinktinės sudėtyje Europos čempionato atrankos rungtynėse, o į Prancūziją planuoja vykti lapkričio 27 dieną.

Tačiau sportininkė patikino, kad ir ateityje ją galima bus pamatyti vilkint rinktinės marškinėlius, ASVEL komandos prezidentas Tony Parkeris ją žaisti už rinktinę tikrai išleis, o jai čia būti – vienas malonumas.

„Labai lauksiu pakvietimo į rinktinę, man labai patinka čia būti ir žaisti už savo šalį“, – teigė J.Jocytė.

Sportininkė šypsojosi paklausta apie artėjantį 14-ąjį gimtadienį, kuris bus lapkričio 19 dieną.

„Visi sako, kad 13-os jaunai atrodau, kaip vaikas. Gal dabar kažkiek subręsiu“, – komentavo J.Jocytė.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais sekmadienį išvykoje su Turkija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.