EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rinktinės žvaigždutės Justės Jocytės pavarde jau pasinaudoję sukčiai vos neišviliojo pinigų

Jau ne kartą buvo rašyta, kaip socialiniuose tinkluose Arvydu Saboniu, Ričardu Berankiu prisistatę aferistai siekia žūtbūt išvilioti iš žmonių pinigus. Atėjo laikas ir vis didesne moterų krepšinio žvaigžde tampančios 15-metės Justės Veronikos Jocytės eilė – prisidengiant jau žinomos krepšininkės vardu buvo bandoma išvilioti pinigus iš vienos šeimos nario mokėjimo kortelės. Vos nenukentėjusi šeima nutarė paviešinti istoriją, kad į tas pačias pinkles nepatektų sąžiningi žmonės.

 Justė Veronika Jocytė.<br> lrytas.lt koliažas
 Justė Veronika Jocytė.<br> lrytas.lt koliažas
 Justė Veronika Jocytė.<br> fiba com nuotr.
 Justė Veronika Jocytė.<br> fiba com nuotr.
 Justė Veronika Jocytė.<br> fiba com nuotr.
 Justė Veronika Jocytė.<br> fiba com nuotr.
 Justė Veronika Jocytė.<br> fiba com nuotr.
 Justė Veronika Jocytė.<br> fiba com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-08-04 20:23, atnaujinta 2021-08-04 20:28

Kaip teigė į portalą lrytas.lt paskambinusi ponia Audra (vardas pakeistas, duomenys portalui žinomi) iš Vilniaus, ji buvo nutarusi per vieną iš skelbimų portalų parduoti vaikišką paspirtuką. Už jį moteris prašė 30 eurų.

Į skelbimą atsiliepusi per „viber“ programėlę neva kita moteris prisistatė Juste Veronika Jocyte. Ji patikino, kad žada pirkti paspirtuką, tačiau gyvena Plungės rajone, Giliogirio kaime ir tikino, kad apsidžiaugtų, jei norima prekė ją pasiektų su viena iš kurjerių kompanijų.

„Pradžioje viskas atrodė normaliai – ji paprašė, kad perka, o paspirtukas turėtų būti persiųstas per DPD kompaniją ir atsiuntė nuorodas: kaip viską sėkmingai atlikti, kad pas mane atvažiuotų kurjeris, kuris, pasiimant parduodamą prekę ir sumokėtų prašytą sumą už daiktą. Nedažnai pardavinėju daiktus, nepasirodė keista“, – tikino ponia Audra.

Tuo tarpu jos vyras balsu kalbėjo, kad jam ta pavardė yra labai girdėta ir įvedę į paiešką internetu šeima buvo nustebinta.

„Jis pasakė, kad tai žinoma jauna krepšininkė Jocytė. Atrodė, kad tiesiog malonu, kad tokia įžymybė nutarė nusipirkti daiktą. Glumino tik tai, kad bendravimo programėlėje puikavosi nuotrauka su jauna mama ir mažu vaikučiu“, – pasakojo moteris.

Tačiau tuo pat metu ponia Audra bandė dar ir pildyti atsiųstos neva DPD nuorodos skiltis, kur buvo paprašyta pateikti ir mokėjimo kortelės numerį.

„Kai žmogus ne visada greitai pagalvoji, tai taip ir būna. Ten kažkodėl buvo parašyta, jog be kortelės numerio būtina įrašyti kortelėje turimų pinigų likutį. Dar pagalvojau, tai ne aš noriu pirkti, o iš manęs perka.

Bet vos tik sudėliojau viską ir nuspaudžiau „registruoti“, nuo mano kortelės dingo ta suma pinigų. Gerai, kad tai ne lietuviška mokėjimo kortelė, tai staigiai sustabdėme pervedimą ir pinigai sugrįžo“, – pasakojo į neįtikėtinus apgavikų spąstus patekusi ponia Audra.

Ji susisiekė su DPD siuntų kompaniją, kuri patikino, kad jokių kortelės numerių ir prašymų pranešti kiek joje yra pinigų niekada neprašo. Ir nuoroda yra netikra.

Moteris kreipėsi į policiją ir pranešė apie galimus aferistus.

„Tiesiog neturiu jokių paaiškinimų. Tik ką sugrįžome su Juste iš tarptautinių varžybų, kur kovojo mūsų šalies aštuoniolikmečių rinktinė. Justė nieko neperka ir neparduoda – jei ko reikia, patikėkite, tai tėvai jai nuperka, o ir Prancūzijos klubas Vilerbano ASVEL sudaro viskas sąlygas sportuoti ir negalvoti apie kažkokius daiktus.

Ji viskuo aprūpinta. Jei dar kada nors Justės vardu ar pavarde sieks jums kažką aiškinti, bandys įsiteigti, netikėkite tokiomis melagystėmis“, – situaciją pakomentavo Justės Jucytės tėtis Alvydas Jocys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.