EUROLYGA 2023

Prieš išvyką į Monaką K. Maksvytis prakalbo apie galimą papildymą „Žalgiryje“ Į dvikovą stos be trijų krepšininkų

Puikiai Eurolygoje atrodančio Kauno „Žalgirio“ (8/7) vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prakalbo, jog komanda gali sulaukti pastiprinimo.

K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2022, 9:29 AM, atnaujinta Dec 28, 2022, 2:42 PM

Lietuvos klubas po pergalių prieš Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ ketvirtadienį išvykoje susitiks su „Monaco“ (10/5) klubu.

Monegaskai pastarajame Eurolygos ture 71:79 nusileido Milano „Olimpia“ klubui, tačiau nepaisant to, turi tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį su čempionato lyderiais bei užima 5-ąją vietą. Prieš artėjančią dvikovą žalgiriečių strategas K.Maksvytis akcentavo varžovų gynėjų liniją.

„Laukia sunki išvyka prieš vieną iš Eurolygos elito komandų. Tai labai fiziška, ypač puolime talentinga komanda, kuri nemažai priklauso nuo savo gynėjų – Mike’o Jameso ir Elie Okobo. O juos supa fiziški ir atletiški žaidėjai.

Laukia sunkios rungtynės, tuo labiau mes patys nesame pilnos sudėties. Vis dar laukiame Tylerio Cavanaugh, Manto Kalniečio ir Luko Lekavičiaus. Tikimės, kad susitvarkysime ir bandysime kovoti dėl pergalės.

– Kokia T.Cavanaugh situacija ir kada numatomas L.Lekavičiaus sugrįžimas?

– T.Cavanaugh situacijoje sunkiausia yra neapibrėžtumas. Laukiame, kada pasibaigs skausmai ir jis galės pradėti sportuoti, tačiau vis dar nesulaukiame. Lukas jau turėjo kelias nekontaktines treniruotes ir tikimės, kad greitu metu prisijungs prie kontaktinių treniruočių. O Tylerio vis dar laukiame ir tikimės, kad liga neprogresuos. Jeigu ir toliau ilgą laiką teks verstis be jo, tai gal netgi ieškosime kažkokio papildymo.

– Ar yra terminas, kada imtumėtės veiksmų dėl T.Cavanaugh?

– Yra terminas, kada galimi perėjimai po pirmojo Eurolygos turo, tai yra po sausio 5 dienos berods. Kažkiek dar lauksime. Norėtume išsiversti su tuo, ką turime. Jei su gynėjais turime didesnę rotaciją, taip tarp aukštaūgių ji gana ribota. Tikiuosi, kad nereikės papildymo, bet jeigu tai užsitęs – visko gali būti.

– „Monaco“ netekę Jordano Loydo. Kiek tai keičia jų žaidimą ir kiek jis yra svarbus žaidėjas?

– Kažkiek keičia. Jis ir taškų rinkėjas, ir kūrėjas. Dar vienas žmogus galintis žaisti su kamuoliu. Dabar jie turi šiek tiek mažiau opcijų puolime, bet jo rolę pilnai išpildo kiti žaidėjai.

– Ar įmanoma sustabdyti Mike’ą Jamesą?

– Visiškai jo uždengti neįmanoma. Jis susirinks savo taškus. Svarbu jį kažkiek limituoti ir pristabdyti jo komandos draugus.

– M.Jamesas po rungtynių su Berlyno ALBA skundėsi varžovų „box and one“ gynyba. Galbūt numatėte kažką panašaus?

– Turime planą A, turime planą B, bandysime jais ir naudotis. Tose rungtynėse M.Jamesas įmetė tik 5 metimus, bet jo komanda laimėjo. Svarbu pristabdyti ir M.Jamesą, ir jo komandos draugus.

– Kaip jūsų akimis sekasi Donatui Motiejūnui Monake?

– Manau, kad gerai. Per praleidžiamą laiką aikštelėje susirenka gerą statistiką. Žinau jį, visada nori laimėti, yra profesionalas. Bus smagu pirmą kartą karjeroje žaisti prieš savo buvusį auklėtinį.

– Ar matytumėte jį rinktinėje šalia Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio?

– Matyčiau. Apie tai galvojome ir šią vasarą, bet šis planas nesigavo.

– Kaip komandai pavyko pailsėti per šventes?

– Išsiskirstėme po pergalės, geromis nuotaikomis, o gruodžio 26 dieną vėl kibome į darbus. Pailsėjome šiek tiek nuo krepšinio, vienas nuo kito, bet didelės pauzės nedarėme, nes po rungtynių seka kitos rungtynės. Kuo ilgiau sėdėsime prie šventinio stalo, tuo sunkiau bus aikštelėje.

– Kurios savybės Saša Obradovičiui leidžia sutarti su M.Jamesu?

– Nėra paslaptis, kad M.Jamesas yra sunkus treneriams. Turbūt tiek jis treneriui, tiek treneris jam duoda daugiau laisvės, nestato į griežtus rėmus, kas nesukelia konfliktinių situacijų. Pernai jiems tai gerai sekėsi ir manau, kad šiemet nusprendė nieko nekeisti.

– Ar matote tikslą tokį žaidėją kaip M.Jamesas išerzinti?

– Kartais pavojinga išerzinti tokius žaidėjus. Yra visokių filosofijų, kaip minėjote ALBA bandė jį išjungti iš rungtynių, kad žaistų kiti žaidėjai. Kiti naudoja taktiką, kad kaip tik jam leidžia sumesti taškus, bet apriboja komandos draugus. Tikiuosi, kad mūsų planas suveiks.

– Johnas Brownas praėjusiame sezone debiutavo labai skambiai, tačiau šį sezoną jo pavardė girdima kur kas rečiau. Ar krito jo žaidimo kokybę?

– Nemanau. Jis yra labai daug pastangų dedantis žaidėjas, kuris yra visur, atkovoja, perima kamuolius ir gali dengti visų pozicijų žaidėjus. Kartais atrodo, kad jis yra visur, kur yra kamuolys ir manau, kad kiekvienam treneriui gera turėti tokį žaidėją. Gal jo rodikliai ir sumažėjo, tačiau jis yra naudingas ir svarbus žaidėjas.

– Jie turi daug gerų metikų, bet pagal pataikymą ir vieni paskutinių. Kodėl?

– Manau, kad komandoje yra daug fiziškų žaidėjų. O žinote, mes, treneriai, norime turėti fizišką, gerą ir puolime, ir gynyboje, ir pataikantį žaidėją. Bet žinote, kad dažniausiai jei yra fiziškas žaidėjas, jis gali būti prastesnis metikas, panaudojantis daugiau jėgų gynyboje ir tada nebelieka to didesnio talento puolime. Jie žaidžia greitai, dideliu tempu ir tai manau, jog gali būti susiję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.