EUROLYGA 2023

Prancūzui ir toliau patinka krūvini rusų pinigai

Oficialiai patvirtinta, kad prancūzas Thomas Heurtelis ir toliau rungtyniaus rusų Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje: jis pratęsė sutartį su „Zenit“ ir dabar Rusijoje žais iki 2025 metų vasaros.

Thomas Heurtelis Rusijos žais iki 2025 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Thomas Heurtelis Rusijos žais iki 2025 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Thomas Heurtelis Rusijos žais iki 2025 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Thomas Heurtelis Rusijos žais iki 2025 metų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-14 17:35

Po įspūdingo pasirodymo 2022 metų Europos krepšinio čempionate patyręs prancūzų gynėjas sutiko keltis į „Zenit“ ekipą vienam sezonui.

Taip Th. Heurtelis sau užtrenkė duris į nacionalinę komandą. Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre'as Siutatas piktinosi gynėjo sprendimu sulaužyti susitarimą, kurį pasirašė visi rinktinės žaidėjai, treneriai ir personalas.

Savo parašu rinktinės nariai patvirtino, kad neatstovaus agresorių Rusijos ir Baltarusijos klubams. Tik tokią sutartį pasirašę krepšininkai galėjo atstovauti Prancūzijai 2022 metų Europos čempionate.

„Rusijoje gaunu du ar net tris kartus daugiau nei kitame Europos klube. Esu arčiau karjeros pabaigos nei jos pradžioje. Kiek man liko? Ketveri ar penkeri metai. Bet aš neimu pinigų iš žudikų“, – kalbėjo 34-erių prancūzas

Praėjusį sezoną Th.Huertelis VTB lygoje vidutiniškai pelnydavo po 13,3 taško, atlikdamas 8,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodamas 2,4 kamuolio.

„Zenit“ ėmėsi reikšmingų žingsnių, kad sustiprintų savo komandą. Jie pasiliko trenerį ispaną Xavi Pascualą, sudarė naujus kontraktus Adrianu Moermanu, taip pat prisiviliojo juodkalnietį veteraną Bojaną Dubljevičius ir iš „Barcelona“ į Rusiją prisikvietė Kyle'ą Kuricą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.