EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionate – rasizmo skandalas: Pietų Sudano žaidėjas sulaukė krepšinio sirgalių atakos

Pasaulio krepšinio čempionate savo žygį jau baigusi ir bilietą į kitų metų olimpines žaidynes nuskynusi Pietų Sudano rinktinė sulaukė rasistinių išpuolių. Pirmadienį Pietų Sudano krepšinio federacija socialinėje erdvėje pranešė apie rasistinius užgauliojimus patyrusį krepšininką Nuni Omotą.

Nuni Omotas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nuni Omotas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2023, 8:11 AM

28-erių puolėjas sulaukė įžeidimų dėl grupių etape įvykusių rungtynių su Serbija epizodo, kai jis netyčia alkūne į pilvą trenkė serbui Borišui Simaničiui.

Kaip vėliau paaiškėjo, jam buvo sužalotas inkstas ir Maniloje sportininkui teko skubiai atlikti operaciją. Maža to, po trijų dienių prasidėjo komplikacijos ir medikams nepavyko išgelbėti vyro inksto ir jis buvo pašalintas savaitgalį.

Vos paaiškėjus šiai naujienai N.Omotas viešai atsiprašė sužaloto serbo, o Pietų Sudano krepšinio federacija pabrėžė, kad akistatos metu įvykęs epizodas plika akimi neparodė tikrojo sužalojimo mąsto, į smūgį taip pat nesureagavo ir rungtynių teisėjai.

Vis dėlto kai kuriems krepšinio sirgaliams Pietų Sudano krepšininko apsiprašymo neužteko – sportininkas buvo apipiltas rasizmo kupinomis žinutėmis.

„Mes smerkiame bet kokią rasizmo formą, kuri yra nukreipta prieš žaidėją. Krepšinis yra sporto šaka, kuri skirta suartinti žmonės ir nėra naudojama kaip išankstinio nusistatymo priemonė.

Taip pat dar kartą pranešame, kad esame maldose su B.Simaničiui ir linkime jam kuo greičiau pasveikti“, – rašoma Pietų Sudano išplatintame pranešime.

Pasaulio čempionate šiemet debiutavusi rinktinė galutinėje įskaitoje užėmė 17-ąją vietą. Tuo metu Serbija antrajame varžybų etape savo pogrupyje užėmė antrąją vietą ir žengė į turnyro ketvirtfinalį, o vėliau ir į pusfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.