EUROLYGA 2023

Kovingumą demonstravęs „Lietkabelis“ krito po Europos taurės čempionų kojomis Varžovų pergalę apkartino lietuvių kilmės krepšininko trauma

Panevėžio „Lietkabelio“ (1/4) ekipai nepavyko grįžti į pergalių kelią Europos taurės varžybose. Trečiadienį Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje stojo į mūšį su praėjusio sezono čempione bei vis dar pralaimėjimo skonio turnyre nepatyrusia Las Palmo „Gran Canaria“ (5/0) ekipa.

„Lietkabelis“ patyrė nesėkmę Ispanijoje.<br>„Lietkabelio“ nuotr.
„Lietkabelis“ patyrė nesėkmę Ispanijoje.<br>„Lietkabelio“ nuotr.
N.Čanakas.<br>G.Šiupario nuotr.
N.Čanakas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 9:49 PM, atnaujinta Nov 2, 2023, 12:05 AM

Panevėžiečiai pralaimėjo dvikovą 77:88 (15:21, 16:17, 29:29, 17:21).

Pirmasis kėlinys. Rungtynių starte itin užtikrintai pasijutę svečiai spurtavo ir atitrūko nuo „Lietkabelio“. Legendinio Jaka Lakovičiaus auklėtiniai vos per kelias minutes įgijo septynių taškų pranašumą 9:2.

Vis dėlto „Lietkabelis“ nenuleido rankų ir ėmė artintis prie varžovų – įpusėjus ketvirčiui švieslentėje jau degė lygūs skaičiai 11:11.

Antroje kėlinio dalyje varžovai vėl ėmė rodyti savo pranašumus puolime ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 21:15. Per pirmąjį kėlinį panevėžiečiai prarado net penkis kamuolius, o po jų varžovai pelnė septynis taškus.

Antrasis kėlinys. Ketvirčio pradžioje „Lietkabelį“ truktelėjo Martyno Varno tolimas metimas, o po dar dviejų taškų komandas skyrė vos minimumas (20:21), tačiau rezultato persverti nepavyko – „Gran Canaria“ vėl sukruto puolime į įpusėjus kėliniui jau buvo priekyje 31:22, o netrukus priešininkai įgijo ir dviženklį pranašumą.

Toliau kėlinio eigoje vyko atkakli kova – komandos keitėsi taikliais metimais, o aikštės šeimininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 38:31.

Trečiasis kėlinys. Ketvirtis sėkmingai prasidėjo Deividui Sirvydžiui. Nė taško pirmoje rungtynių pusėje nepelnęs lietuvis trečiąjį kėlinį pradėjo penkiais taškais iš eilės. „Lietkabelis“ priartėjo prie varžovų, tačiau tada ir vėl sekė dar vienas čempionų spurtas, kuris sugrąžino dviženklę persvarą aikštės šeimininkams.

Įpusėjus kėliniui apie save priminė ir Gediminas Orelikas. Puolėjui pavyko „atsidaryti“ tritaškiu, o vėliau sekė ir taiklūs jo baudų metimai bei dar vienas tolimas šūvis.

Prie G.Oreliko prisijungė ir M.Varnas, bet varžovai ir vėl nenorėjo žaisti su likimu ir prieš kėlinio pabaigą atitrūko iki 67:60.

Ketvirtasis kėlinys. Kėlinio pradžioje „Lietkabelį“ ir vėl bandė užkurti M.Varnas – krepšininkas pasižymėjo prasiveržimo, o vėliau krepšį sudrebino galingu dėjimu. Vis dėlto rungtynių leitmotyvas išliko nepakitęs – į kiekvieną sėkmingesnę svečių komandos atkarpą „Gran Canaria“ turėjo savo atsaką ir Europos taurės turnyre nuskynė penktąją pergalę.

Šią pergalę varžovams apkartino ketvirtojo kėlinio pabaigoje patirta vieno iš komandos lyderių Johno Shurnos trauma. Kojos raumenį susižeidęs lietuvių kilmės krepšininkas aikštę paliko tik su komandos draugų pagalba.

Tai buvo pirmosios Europos taurės rungtynės, kai prie „Lietkabelio“ komandos vairo sugrįžo N.Čanakas.

„Gran Canaria“: Miquelis Salvo 15, Ethanas Happas ir Nicolasas Brussino po 13.

„Lietkabelis“: Martynas Varnas ir Paulius Valinskas po 17, Gediminas Orelikas 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.