EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ gyręs G. Bartzokas prabilo apie A. Trinchieri įvestus pokyčius: „Jei nebūsi pasiruošęs, tu pralaimėsi“

Pirėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas prieš išvyką į Kauną kalbėjo su Graikijos žiniasklaida, kuriai gyrė Lietuvos čempionus, apžvelgė savo komandos traumų situaciją ir prabilo apie kauniečių pokyčius, kuomet iš Kazio Maksvyčio vyriausiojo trenerio vairą perėmė Andrea Trinchieri „Žalgirį“.

 Georgios Bartzokas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Georgios Bartzokas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 6:35 PM, atnaujinta Feb 29, 2024, 7:02 PM

Eurolygoje šiuo metu „Olympiakos“ su 15 pergalių ir 11 pralaimėjimų dalinasi 6–7 vietas.

Specialistas prieš išvyką į Kauną pagyrė savo būsimus oponentus, o kartu pridūrė ir nežinią, kuri supa komandas po FIBA rinktinių „lango“.

„Žalgiris“ demonstruoja fantastinę formą. Jie Eurolygoje dominavo pastarosiose trejose rungtynėse prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Fenerbache“ bei Atėnų „Panathinaikos“. Tokios rungtynės parodo, kad „Žalgiris“ – labai gera komanda. Bet... ką tik buvo 20-ies dienų pertrauka nuo Eurolygos, tad niekas nežino su kuo susidūrė visos komandos“, – vietinei žiniasklaidai aiškino graikas.

Prieš rinktinių pertrauką „Olympiakos“ iškovojo Graikijos taurę, kuomet finale įveikė Atėnų „Panathinaikos“, o kartu pridūrė skaudžią realybę, kad dėl traumų Graikijos grandai Kaune neturės net keturių krepšininkų – Nazo Mitrou-Longo, Giannoulio Larentzakio, Nigelio Williamso-Gosso ir Nikola Milutinovo.

„Trys dienos po Graikijos taurės mums buvo ypač svarbios dėl mūsų poilsio. Adrenalinas po tiek daug rungtynių tiesiog „skriejo pro ausis“. Rinktinėse žaidę krepšininkai yra kiek kitoje situacijoje, kadangi jie per pertrauką žaidė rungtynes. Mes netekome Nazo Mitrou-Longo ir Giannoulio Larentzakio. Tokios netektys mums yra skaudžios. Taip pat Kaune nežais ir Nigelas Williamsas-Gossas.

Mes tikime savo komanda. Mes esame tame laikotarpyje, kur esame sužaidę nemažai gerų rungtynių, bet aš noriu pasikartoti – „Žalgiris“ yra labai stipri komanda, kuri siekia patekti įkrintamųjų arba atkrintamųjų traukinį“, – aiškino G.Bartzokas.

Graikų specialistas taip pat kalbėjo apie „Žalgirio“ skirtumus po to, kai komandos vairą iš Kazio Maksvyčio perėmė italas Andrea Trinchieri.

„Jis (A.Trinchieri) naudoja kitokią rotaciją, kas yra ypač matoma sunkiojo krašto arba vidurio puolėjo pozicijose. „Žalgiris“ namuose žaidžia ypač agresyviai ir fiziškai. Trejas rungtynes, kurias žalgiriečiai žaidė namuose, jie neturėjo problemų su agresija ir kontakto lygiu. Turime būti pasiruošę tokio pobūdžio susitikimui, jei dėl kažkokių priežasčių tu nebūsi pasiruošęs, tu pralaimėsi“, – sakė G.Bartzokas.

Eurolygos mačą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ galėsite sekti penktadienį (20:00 val.) tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.