EUROLYGA 2023

G. Bartzoko gynybinį genialumą išskyręs A. Trinchieri: „Nežinau, kaip atrodysime rytoj“

Po dvi savaitės trukusios pertraukos sugrįžta Eurolyga. Lietuvos čempionai penktadienį namuose priims Pirėjo „Olympiakos“ (15/11) iššūkis. Kauno „Žalgirio“ (11/15) vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri aptarė rinktinių lango metu kilusias treniruočių problemas, išskyrė Graikijos klubo gynybos stiprybes ir akcentavo energijos ir fiziškumo svarbą rungtynėse.

Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL dvikova tarp Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL dvikova tarp Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL dvikova tarp Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL dvikova tarp Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eurolygos rungtynės:<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eurolygos rungtynės:<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 2:37 PM, atnaujinta Feb 29, 2024, 3:10 PM

Pirmasis susitikimas Graikijoje baigėsi vietos ekipos pergale 89:72.

Šiuo metu „Žalgiris“ su 11 pergalių kovoja dėl vietos įkrintamosiose, tuo tarpu „Olympiakos“ su 15 pergalių yra ant atkrintamųjų ribos.

„Rytojaus rungtynės prieš „Olympiakos“ bus tikriausiai sunkiausios šiame sezone. Jie yra puikioje formoje ir tikrai turi finalo ketverto pasiruošimą. Jie gali atvažiuoti su penkiais žaidėjais ir vis tiek bus sunku. Jie žaidžia savaip ir aš tai gerbiu. Vienas metimas atėmė jų viltis būti Eurolygos čempionais.

Mes sustojome, nežinau, kaip atrodysime rytoj. Buvome ritme, žaidėme gerai, laimėjome prieš rimtus varžovus, o dabar – viskas iš naujo. Nežinau, kaip atrodysime.“

– FIBA rinktinių lango metu neturėjote daug žaidėjų. Ar matote fizinio pasiruošimo skirtumą?

– Nenorėčiau sakyti, kad yra skirtumas. Duosiu pavyzdį: turėjome kelias treniruotes be traumuotų ir nacionalinės rinktinės žaidėjų. Džiaugiuosi, kad yra antra komanda, dėl jos galėjome turėti naudingas treniruotes. Radome ritmą. Kai sugrįžo išvykę žaidėjai, vėl rimtas dingo. Ir čia normalu. Kai treniruojiesi su vienais, tada pridedi kitus – taip būna.

– Kaip vertiname „Olympiakos“ gynyba?

– Galiu atsakyti dalinai: gynyba yra gera, kai turi geriausius žaidėjus. Thomasas Walkupas, Isaiah Canaanas, Moustapha Fallas dominuoja gynyboje. Kartu su Kostu Papanikolaou – jie taktinės ir vienas prieš vieną gynybos ekspertai. Jie turi trenerį G.Bartzoką kuris turi labai efektyvią gynybos sistemą, mano manymu – geriausią.

– „Olympiakos“ pasipildė nauju žaidėju - Mosesu Wrightu. Ką galvojate apie jį?

– Jis puikus dinamiškas penktas žaidėjas, gerai žaidžia po krepšiu. Tikrai padės komandai, o kiek daug – pamatysime.

– Kokia yra Lauryno Biručio ir Dovydo Giedraičio situacija?

– D.Giedraitis kol kas visai atkrito, o dėl L.Biručio matysime, jis treniravosi kartu, bet ar žais, dar nežinau.

– Abu graikų klubai susigrąžino savo Eurolygos žaidėjus po vienų FIBA lango rungtynių. Ar negalvojote to padaryti ir jūs?

– Į Lietuvą? Tada išvykti turėčiau aš. Man viskas tinka. Nacionalinė rinktinė yra labai svarbi. Tai kelia šalies krepšinio lygį. O čia krepšinis yra religija. Todėl juos suprantu. Jei nėra fizinių problemų, tai kam? Reikia bendrauti. Tikiu, kad šiame lange nedalyvavo daug Eurolygos žaidėjų. O kas yra geriau – turėti žaidėjus vienoms rungtynėms ar nei vienoms?

– „Olympiakos“ neturės keturių žaidėjų – trys iš jų gynėjai. Ar dėl to jaučiasi spaudimas?

– Nenorėčiau kalbėti apie žaidimo planą, nes reiktų atverti „Pandoros dėžę“. Jie gali žaisti visas rungtynes su 5 žaidėjais ir nebus bėdų. Jie taip mokyti. Energija ir fiziškumas čia bus labiau svarbūs, nei strategijos.

– Kiek labai pasiilgote Eurolygos vakarų ir Lietuvos fanų?

– Labai, labai. Turėjome puikų Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) savaitgalį, neapsijuokėme. Vidurio sezono trofėjus, užsidėjome varnelę. Bet dabar labai laukiu Eurolygos naktų. Reikės begalinio palaikymo. Mano pagarba „Olympiakos“ yra didžiulė, o tai reiškia, kad jie yra labai geri. Aš tikiu „Karma“. Aš manau, kad šiemet gali jie būti čempionais.

– Ne Madrido „Real“?

– „Real“ šį sezoną yra tiesiog puikūs, bet ar laimės dukart iš eilės – nemanau. Ne dažnai kam tai pavyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.