EUROLYGA 2023

A. Trinchieri krepšinio genijumi laikantis K. Evansas tiki „Žalgirio“ galimybėmis patekti į Eurolygos įkrintamąsias

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje demonstruoja puikią formą ir suteikia gerbėjams vilties, jog kabinsis į įkrintamąsias varžybas. Šiuo, dar neseniai neįmanomu atrodžiusiu planu pradėjo tikėti ir komandos lyderis Keenanas Evansas.

 Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 K. Evansas ir A. Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 K. Evansas ir A. Trinchieri<br>G. Bitvinsko nuotr.
 K. Evansas ir Th. Walkupas<br>zalgiris.lt nuotr.
 K. Evansas ir Th. Walkupas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 12:56 PM, atnaujinta Mar 1, 2024, 2:32 PM

Prieš naujuosius metus Andrea Trinchieri atvyko į Kauną, kur „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pozicijoje pakeitė Kazį Maksvytį.

„Žalgirio“ komandos padėtis buvo nepavydėtina. Kauniečiai Eurolygoje vilkosi šalia dugno turėdami 5 pergales ir 12 pralaimėjimų.

Visgi atvykęs italas greitai situaciją apvertė aukštyn kojomis ir per 9 rungtynes pasiekęs 6 pergales laikinojoje sostinėje vėl atgaivino tikėjimą patekimu į Eurolygos atkrintamąsias.

Ypatingai nuostabiai rungtyniauja Keenanas Evansas. „Žalgirio“ lyderis šiais metais Eurolygoje renka po 19,4 taško per rungtynes, pataiko 51,7 proc. tritaškių (30/58) ir tuo pat metu išskirsto po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Jis (red. – Andrea Trinchieri) įžiebė ugnį komandoje. Kiekvieną kartą, kai treneris išeina ir ateina kitas, jis atneša „ugnies“. Tai suveikia tarsi žadintuvas. Tai buvo kažkas, ko mums reikėjo. Buvome blogoje psichologinėje būsenoje, nes kaip žaidėjai jautėme, kad dėl mūsų kaltės Kazys Maksvytis pasitraukė.

Andrea Trinchieri atnešė kitokį požiūrį į komandą, kitokį mąstymą. Visada malonu turėti žmogų, kuris žaidimą mato kitaip. Galėčiau jį laikyti krepšinio genijumi. Jis turi savo mokymo metodus. Ar jis ant tavęs rėks, ar kalbėsis ramiau, kaip ir bet kuris kitas treneris, priklauso nuo momento. Jis nebus visą laiką švelnus su tavimi“, – kalbėdamas su „Eurohoops“ pagyrų naujajam strategui negailėjo K.Evansas.

Dažnai iš krepšininkų girdime frazes, jog į turnyrinę lentelę nežiūri, o dalis teigia, jog net nežino situacijos joje. K.Evansas nėra vienas iš jų.

Gerėjančiu komandos žaidimu besidžiaugiantis amerikietis pareiškė, jog jei komanda išlaikys ir toliau gerą sportinę formą, „Žalgiris“ sugebės patekti į įkrintamąsias rungtynes.

„Buvome prastoje formoje, tačiau kuomet pradedi laimėti, pajunti, kaip nuo pečių krenta svoris. Vėl pradedi tikėti. Komanda pradėjo žaisti gynyboje ir būti agresyvesne. Viena pergalė veda prie kitos ir tu tiki labiau. Prisimeni, ką reiškia laimėti ir norisi sėkmingą seriją išlaikyti. Treneris neleidžia mums pasitenkinti vienu teigiamu rezultatu.

Mes nebuvome patenkinti tuo, kaip žaidėme pirmame rate. Žinojome, kad mūsų sirgaliai nusipelnė daugiau. Norėjome, kad jie didžiuotųsi mumis. Žinoma, visa komanda tiki, kad yra laiko ir galimybių patekti į įkrintamąsias. Ypač jei žaisime taip, kaip žaidėme pastaruoju metu. Tai jokiu būdu nebus lengva. Turėsime atiduoti viską iki galo, kad pasivytume kitus“, – tikėjimą komanda išreiškė „Žalgirio“ lyderis.

Artėjančias rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais penktadienį, kuomet namuose priims Pirėjo „Olympiakos“ ekipą.

Prieš artėjančią dvikovą K.Evansas išskyrė Graikijos klubo gynybą bei vieną puikiai Kaunui pažįstamą žaidėją.

„Akivaizdu, kad jų stiprus bruožas yra jų gynyba. Jie turi čempionų mentalitetą ir didžiuojasi gynyba, kurią žaidžia. Thomas Walkupas yra tarsi ieties smaigalyje. Jis suteikia energijos kiekvienose rungtynėse ir nustato jų toną.

Jie žaidžia kietai gynyboje ir tai neturėtų mums turėti įtakos. Turime pirmiausia smogti jiems, o ne laukti, kol atsitiks priešingai, o tada reaguoti. Turime būti pasiruošę intensyviam žaidimui, perkelti jį į kitą lygį. Visos šios rungtynės vertinamos detaliai“, – kalbėjo K.Evansas.

„Žalgiris“ sužaidęs 26 rungtynes turi 11 pergalių ir užima 13-ąją poziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.