EUROLYGA 2023

Šaro kerštas „Barcelona“: nugarą jam atsukusią ekipą mindė triuškinančiu skirtumu R. Jokubaitis buvo „minusinis“

Šarūno Jasikevičiaus kraityje – dar viena pergalė. Šį kartą krepšinio specialistas iš Lietuvos ją nuskynė prieš neeilinį varžovą – „Barcelona“ (20/10) ekipą. Būtent Katalonijos klubas buvo paskutinioji Šaro, kaip vyriausiojo trenerio, darbovietė.

Š.Jasikevičius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 7:38 PM, atnaujinta Mar 20, 2024, 10:28 PM

Trečiadienį vykusiose Eurolygos rungtynėse lietuvio treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ (19/11) pranoko varžovus 88:74 (23:11, 23:14, 16:32, 26:17).

Primename, kad Šaras prie Barselonos komandos vairo praleido net trejus metus, bet tada ekipos vadovybė nusprendė nepratęsti sutarties su lietuviu, o vėliau abiejų pusių santykiai pakrypo dar labiau komplikuota linkme. Plačiau apie tai galite skaityti čia.

Atsitata prasidėjo įspūdingu „Fenerbahce“ žaidimu – Šaro auklėtiniai ėmė dominuoti aikštėje nuo pat akistatos: Stambulo klubas surakino varžovų puolimą, o patys ėmė rūkti į priekį.

Po pirmųjų dešimties minučių Š.Jasikevičiaus kariauna buvo priekyje 23:11.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar vienu „Fenerbahce“ komandos spurtu – įspūdinga atkarpa vos per kelias minutes komandas nutolino jau iki triuškinančio skirtumo – 32:11.

Tik pačioje ketvirčio pabaigoje „Barcelona“ puolimas ėmė rodyti gyvybės ženklus, bet aikštės šeimininkai jau buvo nutolę ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 46:25.

Vis dėlto antroje mačo dalyje viskas ėmė keistis – „Barcelona“ įsismagino puolime ir ėmė vis labiau artėti prie aikštės šeimininkų.

Aistros ėmė virti vis labiau, o skirtumas tarp komandų mažėjo – ketvirčio pabaigoje „Barcelona“ treneris Rogeris Grimau buvo nubaustas technine pražanga, bet jo treniruojama Katalonijos komanda jau alsavo varžovams į nugarą – 57:62.

„Fenerbahce“ per trečiąjį ketvirtį praleido net 32 taškus!

Jau ketvirtojo kėlinio pradžioje svečiai prie Šaro kariaunos priartėjo vos per vieną metimą. Vis dėlto lietuvio auklėtiniai nesubyrėjo – vėl reabilitavo padėtį aikštėje, susigrąžino dviženklį pranašumą ir šventė pergalę.

Rokas Jokubaitis prieš buvusį trenerį sužaidė „minusines“ rungtynes. „Barcelona“ gynėjas per tris minutes nepelnė nė taško – prametė dvitaškį, tritaškį ir sykį pažeidė taisykles (minus trys naudingumo balai).

Pirmoji „Barcelona“ ir „Fenerbahce“ klubų tarpusiavio akistata šiame sezone baigėsi katalonų pergale namuose 89:81.

„Fenerbahce“: Scottie Wilbekinas 18, Nickas Calathesas ir Marko Guduričius po 13, Tarikas Biberovičius 9.

„Barcelona“: Dario Brizuela 18, Nicolasas Laprovittola 11, Tomašas Satoransky 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.