EUROLYGA 2023

Olimpinės dienos bėgimuose dominavo penkiakovininkai

Šeštadienio rytą Panevėžyje prasidėjo Olimpinė diena, kurios vienas pagrindinių akcentų – Olimpinės mylios bėgimas bei 5 km ir 10 km distancijų varžybos. Vieni greičiausių buvo Lietuvos penkiakovininkai: 5 km distancijoje laimėjo Justinas Kinderis ir Ieva Serapinaitė, o 10 km greičiausiai įveikė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė. J. Kinderis užfiksavo 17 min. 12 sek. rezultatą ir pripažino, kad gausus dalyvių būrys ir šventinė nuotaika jam kėlė jaudulį kaip prieš svarbų startą.

 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 Čirbos nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
 R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jun 2, 2018, 1:39 PM

„Kai užsidedi dalyvio numerį, o treneris laiko chronometrą rankose, įtampa gali būti ir didesnė nei įprastai varžybose. Tas adrenalinas susikaupia ir tikrai daro savo“, – po finišo pripažino J. Kinderis.

Antrą vietą 5 km distancijoje užėmė Danielius Bondrovas (17:48 min.), o trečią – Justinas Križinauskas (18:10 min.).

Moterų grupėje 5 km distancijoje užtikrintai nugalėjusi Ieva Serapinaitė džiaugėsi šventine atmosfera Olimpinėje dienoje.

„Seniai dalyvavau tokiose varžybose, tad tikrai jaučiau jaudulį ir azartą. Nauji žmonės, nematyti veidai, todėl nežinai kokios bus konkurentės. Tikslas buvo laikytis su tomis nematytomis merginomis ir jas aplenkti“, – sakė 5 km distancijoje užtikrintai nugalėjusi I. Serapinaitė.

Daugiau nei minute nuo lyderės atsilikusi Eglė Sakalaitė buvo antra, o trečią vietą užėmė Beatričė Vinciūnaitė.

10 km distandijoje laimėjo Mindaugas Viršila, kuris parbėgo per 35 min. 22 sek. Antrą vietą užėmė Faustas Marcinkevičius (38:19 min.), o trečią – triatlonininkas Titas Pumputis (39:07 min.).

Moterų grupėje nugalėjo penkiakovininkė Gintarė Venčauskaitė-Juškienė, kuri trasą įveikė per 40 min. 45 sek. Antroji buvo Lina Kiriliuk (41:02 min.), o trečia – Gitana Akmanavičiūtė (42:30 min.).

Dėl aukščiausių pozicijų 5 ir 10 km distancijose varžėsi 700 dalyvių. Rikiuotėje bėgdami draugiškai 5 km distanciją įveikė gausus Lietuvos karių būrys.

Prieš varžybas 500 m distancijoje lenktyniavo patys mažiausieji sportininkai vaikų bėgime, vėliau maždaug 400 dalyvių įveikė lietuvišką olimpinę mylią (1,988 m), kur greitis nėra svarbiausia – tikslas yra pajusti olimpinę dvasią.

Olimpinėje dienoje bėgimo rungtyse startavo ir kiti garsūs Lietuvos sportininkai. Trasą įveikė olimpietis gimnastas Rokas Guščinas ir kyokushin karate Europos čempionė Rūta Braždžionytė. Olimpinėje mylioja startavo Diana Lobačevskė ir aktorius Marius Jampolskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.