EUROLYGA 2023

Lietuvė bandys atbulomis įeiti į Guinnesso rekordų knygą

Šeštadienį Lietuvoje vyks dar neregėtas žygis pėsčiomis – daugiau nei 3 tūkstančiai žmonių išbandys jėgas eidami Nemuno pakrantėmis.

Daugiau nuotraukų (0)

Laura Ivaškaitė

Sep 30, 16, 5:59 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:05 PM

Iš minios neabejotinai išsiskirs 31 metų klaipėdietė Sandra Valančauskaitė. Draugų „geležine moterimi“ vadinama sportininkė, įveikdama maksimalų 55 kilometrų atstumą, bandys įrašyti savo vardą į Guinnesso rekordų knygą – ji eis atbulomis.

S.Valančauskaitė, pradėjusi sportininkės kelią nuo trumpų distancijų bėgimo, nuolat siekė naujų iššūkių. Įveikusi keletą maratonų moteris toliau dalyvavo triatlono, kalnų bėgimo bei jėgos ir ištvermės varžybose.

Tad iš žygio organizatorių „TrenkTuro“ neįprasto pasiūlymo sulaukusi klaipėdietė nedvejodama priėmė naują išbandymą: „Turėjau savaitgalį pasibandyti, nuėjau atbulomis tris kilometrus ir nusprendžiau siekti rekordo“.

Vėliau moteris pradėjo daugiau nei mėnesį trukusį intensyvų pasiruošimą žygiui. „Per treniruotes jau nuėjau 18 km ir 37 km distancijas, tačiau didžiausias iššūkis, žinoma, laukia šeštadienį. Nuotaikos prieš žygį tikrai puikios“, – teigė ji.

Sportininkė patikino, kad pasiruošimas žygiui buvo įdomus ir skyrėsi nuo treniruočių triatlono ar bėgimo varžyboms.

Nors ėjimas atbulomis gali pasirodyti nesudėtingas, tačiau žygio organizatorius Vytautas Bartulis teigia, kad tai itin nestandartinis žmogus organizmui procesas, kurio metu raumenims ir sąnariams tenka milžiniškas krūvis. Bet jis neabejoja, kad S.Valančauskaitei pavyks įveikti distanciją ir pasiekti rekordą.

„Žinant Sandros užsispyrimą ir tikslo siekimą mes tikime, kad ji įveiks užsibrėžtą atstumą. O jei ir nepavyks finišuoti, rekordas vis vien bus fiksuojamas pagal nueitų kilometrų skaičių“, – sakė V. Bartulis.

Rekordą fiksuos nepriklausomi stebėtojai, kurie visą laiką eis kartu su S.Valančauskaite ir vėliau oficialiai patvirtins rezultatą. Žygio metu sportininkei leista dairytis per petį, taip saugantis galimų kliūčių, tačiau eiti priekiu bus griežtai uždrausta.

Kiti ėjimo dalyviai galės labiau atsipalaiduoti: „Tai nėra maratonas, todėl eiti gali kiekvienas, nepriklausomai nuo fizinio pasirengimo. Tokie žygiai tarp dalyvių sukuria ypatingą bendrumo jausmą ir nepažįstami žmonės lengvai susibičiuliauja“, – pasakojo žygį organizuojančio „TrenkTuro“ atstovai.

Nemuno kilpų pakrantėmis kartu su kitais eis ir žmonės, turintys persodintų organų. Taip tikimasi atkreipti visuomenės dėmesį ne tik į sveiką gyvenseną, bet ir paskatinti donorystei.

Pėsčiųjų žygio „Nemuno kilpomis“ trasos nusidrieks Prienų ir Birštono apylinkėmis. Žygeiviams siūloma rinktis iš keturių maršrutų: pradedančiųjų (10 km), sveikatingumo (20 km), harmonijos (35 km) ir iššūkio (55 km).

Be vaizdingų Nemuno pakrančių ir tankių Suvalkijos miškų, žygeiviai aplankys įdomius Prienų ir Birštono apylinkių bei Nemuno kilpų regioninio parko objektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.