EUROLYGA 2023

Ar bėgikas Y. Blake'as taps tautiečio U. Bolto svajonės žudiku?

Ant nugalėtojų pakylos Pekino žaidynėse užlipęs Usainas Boltas kaip mat buvo pradėtas vadinti greičiausiu žmogumi pasaulyje. U. Boltas sugebėjo pasiekti neįtikėtiną rezultatą – bėgikas sudalyvavo trejose varžybose, laimėjo tris aukso medalius ir pasiekė tris pasaulio rekordus. Iškart po to, sporto aistruoliai ir ekspertai ėmė spėlioti, ką „Žaibas“ gerbėjams pateiks po ketverių metų.

Y. Blake'o (kairėje) ir U. Bolto kova Londono žaidynių bėgimo varžybose sutrauks daugybę žiūrovų žvilgsnių. (AP)
Y. Blake'o (kairėje) ir U. Bolto kova Londono žaidynių bėgimo varžybose sutrauks daugybę žiūrovų žvilgsnių. (AP)
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2012-07-11 01:02, atnaujinta 2018-03-18 06:36

Tačiau dabar situacija pasikeitė. To kaltininkas – U. Bolto tautietis Yohanas Blake'as, varžybose Jamaikoje sugebėjęs oponentą įveikti 100 ir 200 metrų bėgimo rungtyse. Iškart po to, U. Boltui teko atsisakyti dalyvauti „Deimantinės lygos“ varžybose. Bėgikas patyrė traumą, po kurios jau spėjo atsigauti, tačiau tai atsiradusios intrigos neišsklaidė.

Artėjant Londono žaidynėms paaiškėjo, jog U. Boltui reikės kur kas labiau pasistengti, kad jam pavyktų iškovoti tris pergales ir prie savo vardo pridėti epitetą „gyva legenda“. Jau dabar vis garsiau pasigirsta klausimas: Ar U. Boltui pavyks atsilaikyti prieš Y. Blake'ą, o gal „Žaibo“ varžovas jam tik padės pasirodyti geriau?

„Jis labai pasiaukojantis ir nori laimėti. Tai mane stumia į priekį“, - apie savo varžovą kalbėjo U. Boltas.

Kiti jamaikiečių varžovai yra sužavėti bėgikų duetu ir tuo, ką jie gali sukurti Londone, 80 tūkstančių vietų turinčiame olimpiniame stadione.

„Y. Blake'as ir Y. Boltas treniruojasi kartu – tai baisi mintis. Tai suteiks daugiau motyvacijos, jeigu jos čia dar reikia. Įsivaizduojate, ką jie gali nuveikti, jeigu abu bus visiškai pasirengę?, - kalbėjo bėgikas Davidas Oliveris, priklausantis JAV komandai.

U. Bolto pasaulio rekordas 100 metrų atkarpoje – 9,58 sek., o 200 šimtų – 19,19 sek. Y. Blake'o geriausias rezultatas atitinkamai 9,75 sek. ir 19, 26 sek.

„Niekada nežinai, kas gali nutikti. Esu įsitikinęs, kad tai bus puikus spektaklis“, - teigė D. Oliveris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.