EUROLYGA 2023

Medalius iškovojusiems olimpiečiams įteikti valstybiniai apdovanojimai

Ketvirtadienį Prezidentūroje iškilmingai apdovanoti Londono žaidynėse medalius iškovoję šalies atletai. Anksčiau Komandoro didįjį kryžių įteikusi penkiolikametei plaukikei Rūtai Meilutytei, kuri olimpiadoje pranoko visų lūkesčius ir iškovojo auksą, ir Karininko kryžiumi apdovanojusi bronzos medalininką imtynininką Aleksandrą Kazakevičių, prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Laurą Asadauskaitę, Evaldą Petrauską bei Jevgenijų Šukliną.

Prezidentūroje pagerbti E. Petrauskas, J. Šuklinas ir L. Asadauskaitė.<br>M. Kulbis
Prezidentūroje pagerbti E. Petrauskas, J. Šuklinas ir L. Asadauskaitė.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-16 13:52, atnaujinta 2018-03-17 08:30

Auksą iškovojusi penkiakovininkė L. Asadauskaitė „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanota Komandoro didžiuoju kryžiumi. Bronzos medalį laimėjęs ir publiką Londone pakerėjęs boksininkas E. Petrauskas gavo Karininko kryžių.

Sidabro laimėtojui irkluotojui J. Šuklinui buvo įteikta Lietuvos Respublikos Prezidento taurė. D. Grybauskaitė jau anksčiau buvo apdovanojusi šį atletą – 2010 metais jam buvo skirtas LDK Gedimino ordino Riterio kryžius.

Valstybiniai apdovanojimai taip pat skirti šalies medalininkus treniravusiems ir olimpiadai juos rengusiems treneriams.

Prezidentės sveikinimas olimpiečiams:

Mieli olimpiečiai, aukso, sidabro ir bronzos raides Jūs įrašėte į Lietuvos istoriją. Lietuvos vardas skambėjo viso pasaulio lūpose. Lietuvos vėliava kilo visų tautų akyse. Lietuvos himnas skambėjo visam pasauliui.

Penki olimpiniai žiedai – penki medaliai, ir, svarbiausia, – visų spalvų. Tai – didis pasiekimas mūsų mažai šaliai. Jūsų dėka ši olimpiada  sėkmingiausia per visą nepriklausomos Lietuvos sporto istoriją.

Olimpinėmis dienomis visa Tauta viltingai žvelgė į Jus. Ir Jūs su kaupu pateisinote lūkesčius. Kovėtės netausodami savęs. Kovėtės iki galo, net ir tie, kurie nelaimėjote medalių.

Tai – brangiausia. Tas pasiaukojimas ir daugelį metų treniruotėse lietas prakaitas buvo vainikuotas sėkme. Kelias į šią sėkmę – tai ir trenerių, gydytojų, šeimos narių, ir visų sporto specialistų pagalba. Ji tapo atrama tuomet, kai sunkumai atrodė nepakeliami, o sąlygos treniruotėms – beviltiškos. Ačiū jiems visiems. Palaikiusiems ir padėjusiems atsispirti pagundoms ir vilionėms.

Esate tikri Lietuvos patriotai. Esate tie, kuriems Tėvynės garbė – tai ir asmeninė laimė. Londone skambant Lietuvos himnui ir kylant trispalvei drauge su Jumis džiaugėsi visa Lietuva. Tai buvo pasididžiavimo savo šalimi akimirkos, dėl kurių verta gyventi ir aukotis.

Jūs tapote brangūs ir artimi mums visiems. Visiems, kurie myli savo Tėvynę ir tiki ja, kad ir kur gyventų. Jaunoji  jau nepriklausomos Lietuvos išauginta sportininkų karta garbingai tęsia šlovingą Lietuvos sportinių pergalių tradiciją.

Jumis didžiuojasi visa Lietuva. Linkiu Jums visos Lietuvos vardu laimės, sportinės sėkmės ir gyvenimo bei šeimos šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.