EUROLYGA 2023

D. Grybauskaitė: „Sportas mūsų šalyje turi perspektyvą plėtotis“

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Kūno kultūros ir sporto dienos proga už Lietuvos vardo garsinimą ir nuopelnus sportui apdovanojo 2012 metų Europos ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse prizines vietas iškovojusius šalies sportininkus.

Prezidentė D. Grybauskaitė imtynininkui A. Kazakevičiui įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžių.<br>T. Bauras
Prezidentė D. Grybauskaitė imtynininkui A. Kazakevičiui įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžių.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-04 18:55, atnaujinta 2018-03-16 08:37

  Pasak šalies vadovės, atstovaudami Lietuvai ir pildydami mūsų šalies laimėjimų kraitį, sportininkai aukso raidėmis įrašo Lietuvos vardą į viso pasaulio sporto istoriją.

  „Lietuvoje gausu talentingų sportininkų ir gerų trenerių. Tai liudija įvairiose amžiaus grupėse pasiekti Jūsų laimėjimai. Sportas mūsų šalyje turi gražias perspektyvas sėkmingai plėtotis ir augti, tačiau ateities pergalėms būtina ne tik paspartinti sporto bazių statybą, bet ir pagerinti sporto finansavimą", - sakė Prezidentė.

  Prezidentės teigimu, Lietuvos sportininkų triūsas treniruočių metu ir pasiaukojimas siekiant pergalių tapo pavyzdžiu ir suvienijo visą tautą.

  Valstybės vadovė padėkojo treneriams, sporto specialistams ir aistruoliams, be kurių paramos ir pasiaukojančio darbo nebūtų Lietuvos pasiekimų, bei palinkėjo sportininkams ir toliau siekti skambių pergalių, garsinančių mūsų šalį visame pasaulyje.

  Lietuvos Respublikos Prezidentė įteikė 35 valstybinius apdovanojimus, 5 Prezidentės medalius ir 253 padėkos raštus.   2012 metais įvairaus amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatuose Lietuvos sportininkai jau yra iškovoję per 300 medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.