EUROLYGA 2023

Žiemos orai šventiškai nusiteikusių bėgikų neišgąsdino

Žiemos orai bėgiojantiems žmonėms nė motais – net ir spaudžiant šaltukui ar drebiant šlapdribai jų galima išvysti sostinės gatvėse. Negana to, žiemiškoje trasoje bėgikai pasitiko ir Naujuosius – sekmadienį sostinė tradiciškai prisipildė Kalėdų Senelio ar Snieguolės kostiumais pasipuošusių bėgikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Dec 30, 2012, 6:51 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:43 AM

Kalėdinio bėgimo organizatorius Darius Mikulis portalą lrytas.lt patikino, kad žiemos orai gąsdina tik bėgiojančius dėl pramogos. „Tikriems entuziastams oro sąlygos neturi jokios įtakos“, – pasakojo jis.

Naujovė – trasa mėgėjams

37-tą kartą vykusios sporto šventės rengėjas sakė, kad bėgikų būrys kasmet gausėja, bet rekordo jie nesiekia. Anot D. Mikulio, kasmetinio bėgimo tikslas išlieka tas pats – kartu su bendraminčiais nubėgti paskutinį metų maršrutą ir taip pasitikti Naujuosius metus.

Be tradicinių 12 ir 6 kilometrų trasų bei komandinės estafetės, šiemet Kalėdinis bėgimas siūlė pajudėti ir pradedantiesiems - įveikti 3 kilometrų ilgio „Fun Run“ trasą. Jos metu nereikėjo žvalgytis į laikrodį ar stengtis pralenkti šalia bėgantį kolegą, o tiesiog pajausti lengvo judėjimo malonumą.

Naujuosius pasitikti sportuojant galėjo ir mažyliai, jiems buvo pasiūlyta 500 metrų ilgio „Nykštukų trasa“, o senoliai galėjo išbandyti vis labiau mūsų šalyje populiarėjantį šiaurietiškąjį ėjimą.

Rekordo nesiekė

Kalėdinio bėgimo organizatorius pabrėžė, kad populiariausia trasa išliko 12 kilometrų distancija – ją rinkosi beveik pusė visų bėgikų. D. Mikulis sakė, kad trasą įveikė ir bėgimo veteranas, Kalėdų Senelio kostiumu kasmet distanciją bėgantis nuo pat pirmojo renginio.

Pirmasis šventinis renginys įvyko 1975 m. Nuo tada iki pat nepriklausomybės jis vadintas Naujamečiu, bet ilgainiui prigijo kitas pavadinimas – Kalėdinis bėgimas. Pakitus pavadinimui, bėgimo esmė išlieka ta pati – entuziastų būryje paskutinį kartą prieš naujus metus pasimatyti su draugais ir bendraminčiais, norintiems azarto – pasivaržyti, o pramogautojams – perbėgti sostinės gatvėmis pasipuošus šventiniu Kalėdų Senelio ar Snieguolės kostiumu.

Kalėdinio bėgimo starto ir finišo vieta būdavo „Žalgirio“ stadione, bet šiemet varžybos pirmą kartą kėlėsi į atviresnę erdvę – Rinktinės gatvę šalia stadiono. Dėl bėgimo nuo vėlyvo ryto iki popietės uždarytas transporto eismas Rinktinės gatvės atkarpoje (nuo A. Juozapavičiaus iki Šeimyniškių g.), keitėsi 33 autobusų maršruto trasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.