EUROLYGA 2023

Vilniaus maratono dalyviams - iki šiol didžiausias prizinis fondas

Rugsėjo 15-ąją vyksiantis kasmetinis, jubiliejinis „Danske Bank Vilniaus maratonas“ šiais metais skirs rekordinį 25 tūkst. litų prizinį fondą. Tai bus didžiausias prizinis fondas dešimties metų maratono istorijoje ir tarp visų bėgimo renginių Lietuvoje.

Šiais metais Vilniaus maratone tikimasi sulaukti 10 tūkstančių dalyvių.<br>D. Umbrasas
Šiais metais Vilniaus maratone tikimasi sulaukti 10 tūkstančių dalyvių.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2013, 12:01 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:52 PM

Pasak pagrindiniu maratono rėmėju trejiems metams tapusio banko „Danske Bank“ generalinio direktoriaus Gintauto Galvanausko, piniginiu fondu „Danske Bank Vilniaus maratonas“ nesiskiria nuo vykstančių kaimyninėse šalyse - Latvijoje ar Estijoje. „Viso ar pusės maratono distancijos reikalauja didelio pasirengimo ir ištvermės, todėl prizinis fondas, kaip ir trasa ar organizacinė dalis, yra svarbūs veiksniai profesionaliems bėgikams renkantis, kuriame maratone jie dalyvaus. Kuo daugiau pritrauksime bėgikų, tuo didesnę šventę sukursime dalyviams, žiūrovams ir visam miestui. Bendru darbu šio tikslo siekiame jau antrus metus“, - sakė G. Galvanauskas.

Šiais metais „Danske Bank Vilniaus maratone“ tikimasi sulaukti 10 tūkstančių dalyvių, tarp kurių daugiau ir visą, 42 km, maratono distanciją besirenkančių profesionalių bėgikų. Juos maratonas pasitiks atnaujinta trasa, kurią sudarys du bėgimo ratai per vaizdingiausias Vilniaus vietas.

„Ankstesniais metais dalyviams tekdavo įveikti keturis bėgimo ratus. Trasa buvo sunki, nemažą dalį teko bėgti į kalną. Šiais metais nusprendėme grįžti prie ištakų - trasą, kaip ir pirmuose maratonuose, sudarys du bėgimo ratai. Jie drieksis per senamiestį, miesto centrą ir pirmą kartą nusitęs iki Vingio parko. Trasa bus lengvesnė ir įdomesnė tiek dalyviams, tiek žiūrovams“, - sakė maratoną organizuojančios Všį „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

„Danske Bank Vilniaus maratonas“ skirtas tiek profesionaliems sportininkams, tiek mėgėjams iš Lietuvos ir viso pasaulio. Jėgas išbandyti galima trejose skirtingo nuotolio rūgtyse - maratono (42 km 195 m), pusės maratono (21 km), „Nestle“ ketvirčio maratono (10 km 549 m) trasose. Draugų, šeimos narių ar kolegų komandoms skirta „Lietuvos pašto estafetės“ 4x10,5 km rungtis. Bėgimo entuziastai kviečiami išbandyti jėgas 4,2 km „Rimi“ šeimos bėgime, o tėvai su vaikais linksmai pasivaržyti 1 km „Vežimėlių maratone“.

Norintys išmėginti jėgas vienoje iš maratono trasų kviečiami į nemokamas pasirengimo maratonui treniruotes. Profesionalių trenerių vedamos treniruotės vyksta penkiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.