EUROLYGA 2023

Jubiliejiniame Vilniaus maratone titulą apgynė T.Venckūnas

Sekmadienį Vilniaus gatves užtvindė bėgimo entuziastai. Sostinėje vyko tradicinis, jau dešimtasis Vilniaus maratonas. Iš viso varžybose dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. bėgikų iš 30 pasaulio šalių. Vyrų distancijoje nugalėtojo titulą apgynė Tomas Venckūnas. Jis 42, 195 km atstumą įveikė per 2 val. 27 min. 49 s.  Iki 30-to distancijos kilometro jis bėgo petys į petį su Aurimu Skinuliu, tačiau įveikdamas paskutiniuosius kilometrus jau neabejojo, kad taps nugalėtoju.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-15 10:05, atnaujinta 2018-02-22 04:53

„Varžybose labai daug kas priklauso ne tik nuo pasirengimo, bet ir varžovų. Teko pakovoti su Aurimu, bet antroje distancijos pusėje pamačiau, kad jis pradėjo lėtėti, todėl atitrūkau nuo jo. Šį kartą aš buvau pasiruošęs geriau “, – po apdovanojimų ceremonijos sakė T.Venckūnas.

Moterų tarpe greičiausia buvo viešnia iš Norvegijos Margrethe Logavlen, 42,195 km įveikusi per 2 val. 56 min. ir 33 sek. Sportininkė prisipažino, kad pergalė jai buvo labai didelė staigmena. Su kolegėmis iš darbovietės atvykusi bėgti maratone savo malonumui, ji netikėtai tapo nugalėtoja.

„Prieš kelias savaites bėgau maratoną Norvegijoje, todėl šiek tiek skaudėjo kojas, tačiau žiūrovų ir mano kolegių palaikymas suteikė daug jėgų. Labai patiko maratono trasa ir jo nuotaika – gražios vietos, nuostabus senamiestis ir draugiški žmonės“, – Vilniaus maratoną gyrė M.Logalven.

Per pusę trumpesnėje pusmaratonio distancijoje triumfavo svečias iš Kenijos Wachiras Ibrahim Mukunga. Nugalėtojo pasiektas laikas – 1 val. 6 min. ir 58 sek. Kenijos bėgikas atvyko tiesiai iš Talino, kur prieš savaitę taip pat triumfavo pusmaratonio distancijoje.

„Varžybos Taline buvo kaip treniruotė prieš bėgimą Vilniuje. Trasa nebuvo labai sunki, žiūrovai palaikė, gražus miestas, geros emocijos“, – po pergalingo finišo sakė W.I.Mukunga.

Moterų grupėje pirmoji finišo liniją po 1 val. ir 14 min. ir 47 sek. kirto Diana Lobačevskė. Bėgikė, kuriai vis dar priklauso Vilniaus maratono trasos rekordas (2 val. 45 min. 31 sek.), šį kartą pagerino savo asmeninį pusmaratonio rezultatą.

„Po Pasaulio čempionato Maskvoje sumažinau varžybų krūvį, todėl labai nustebau, kad pasiekiau savo asmeninį rezultatą. Reiškia, jėgų dar yra. Artimiausiuose mano planuose, jeigu viskas bus gerai – maratonas Japonijoje“, – sakė D.Lobačevskė.

Gausiausiai, daugiau nei 2 tūkst. dalyvių startavo 10 km bėgime. Jo nugalėtojais tapo Paulius Bieliūnas (33 min. 50 sek.) ir seserys Rasa ir Lina Batulevičiūtės (40 min. 52 sek.). Azartas ir emocijos liejosi estafetės 4x10 km bėgikų tarpe. Pirmąją vietą, įrodydami, kad yra puikios fizinės formos, užėmė Vilniaus rajono ugniagesiai. Didelio mažųjų bėgikų ir jų tėvelių dėmesio sulaukė „Unicef“ vaikų bėgimas. Jaunieji sportininkai išdidžiai prie krūtinės spaudė pirmuosius iškovotus medalius. Šeimos su mažyliais, patogiai įsitaisiusiais vežimėliuose, draugiškai įveikė kilometrą. Jauniausi šios rungties dalyviai buvo vos kelių mėnesių sulaukę kūdikiai. Daugiau kaip 2 tūkst. dalyvių startavo šeimos bėgime. Trumpiausios 4,2 km distancijos nugalėtojais tapo Simas Bertašius ir 10 km bėgime su seserimi triumfavusi Rasa Batulevičiūtė.    

Keliems maratono dalyviams prireikė ir medikų pagalbos. Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties medikai gavo penkis iškvietimus.

Maratono prizinis fondas – 25 tūkst. litų.

Dėl vykstančio maratono pasikeitė viešojo transporto maršrutai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.