EUROLYGA 2023

Po finišo bėgikė šaukiasi pagalbos – tai slepia baisią ligą

Amerikietė Kayla Montgomery yra viena greičiausių JAV ilgo nuotolio bėgikių tarp studenčių. Ir jos nestabdo net tai, kad dvidešimtmetė mergina serga išsėtine skleroze. Žiaurią diagnozę išgirdusi K.Montgomery ligą panaudojo kaip motyvaciją siekti pergalės ir įkvėpti kitus, rašo lifehack.com puslapis.

K.Montgomery laimi varžybas.<br>Youtube.com nuotr.
K.Montgomery laimi varžybas.<br>Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2016, 11:01 AM, atnaujinta May 30, 2017, 4:43 PM

Kayla augo kaip ir visi vaikai – laiką leido su draugais, žaidė futbolą, tačiau vieną dieną nualpo rungtynių metu.

Grįžusi namo ji pajuto dilgčiojimą pėdose ir kojose, o netrukus nejautė visų kojų. Galiausiai gydytojai paskelbė negailestingą diagnozę. Tada jau buvo keturiolika metų.

Mergina kelias savaites praleido neviltyje galvodama, kodėl tai nutiko jai. Po pradinio šoko ji nusprendė daugiau nesėdėti sudėjusi rankų.

K.Montgomery pradėjo sveikai maitintis, sportuoti ir varžytis. Visi kontaktiniai sportai jai buvo uždrausti, tai beliko bėgti. Ji pasirinko ilgą nuotolį – 3 km distancijos bėgimą.

Ją į priekį stūmė treneris Patrickas Cromwellas, vertęs bėgti vis greičaiu, nepaisant to, kad ši bėgdama nejautė kojų. Taip yra todėl, kad pakilus kūno temperatūrai sustiprėja išsėtinės sklerozės simptomai.

Tad bėgant amerikietei tiesiog nutirpdavo kojos. Ties finišo linija jos visada laukia treneris, pagaunantis krentančią merginą.

K.Montgomery po truputį išmoko susigyventi su tokia būsena, pagerino savo fizinę būklę ir tapo greičiausia komandos bėgike ir pradėjo treniruotis su vaikinais.

Tačiau tai jos nesustbadė – ji siekė tapti čempione ir ėmė skinti pergales nacionalinėse varžybose. Dabar ji – greičiausia JAV studentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.