EUROLYGA 2023

„Bėgam už Marijampolę“ išaugo iki pusmaratonio

Trečiąkart rengiamas bėgimas „Už Marijampolę“ vilioja vis aukštesnio meistriškumo sportininkus – šiemet varžybų programoje yra ir pusės maratono varžybos – 21,098 km.

„Bėgam už Marijampolę“ vyks trečią kartą.<br>.
„Bėgam už Marijampolę“ vyks trečią kartą.<br>.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 11:28 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:14 PM

Miesto dienų metu – gegužės 29-ąją – vyksiančiame renginyje laukiama pusės tūkstančio dalyvių, kurie galės rinktis pusmaratonį, 10 km arba 5 km distanciją. Таip pat bus rengiamas 500 m. neįgaliųjų ir vaikų bėgimas.

Bėgikai startuos 11 val. 10 min. prie Marijampolės kultūros centro. Į trečiąjį bėgimą „Už Marijampolę“ atvyks bėgikai ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir Baltarusijos ir Lenkijos sportininkai, taip pat užsiregistravo Didžiosios Britanijos ir Pietų Afrikos Respublikos atstovai.

„Bėgimas yra išskirtinis tuo, kad tai nekomercinis renginys – už registraciją surinktos lėšos, kurios nepanaudojamos bėgimo organizavimui, skiriamos Marijampolės miesto gražinimui. Prieš metus šias lėšas dovanojome neįgaliųjų organizacijoms, o šiais metais planuojame dovaną Marijampolės miesto erdvėms“, -  sakė bėgimo iniciatoriai.

Bėgimas rengiamas Marijampolės miesto dienų metu, todėl bėgikai iš kitų miestų gali smagiai praleisti visą savaitgalį – aplankyti prekybininkų mugę, įvairias pramogas, sporto varžybas ir koncertus.

Visi trasą įveikę bėgikai apdovanojami medaliais. Pagal amžiaus grupes yra numatyta 50 prizinių vietų, taip pat apdovanojama gausiausiai bėgusi šeima, organizacija, vyriausias ir jauniausias dalyviai bei įdomiausio kostiumo savininkai. Registracija vyksta iki gegužės 27 d.

2014 metais asociacija „Marijampoliečiai“ pirmąkart surengė masinį 5 kilometrų bėgimą už miestą. Jame dalyvavo daugiau nei du šimtai dalyvių iš devynių Lietuvos miestų.

Pernai buvo galima įveikti 5 arba 10 kilometrų, o ateityje bėgimo programoje galbūt atsiras ir maratonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.