EUROLYGA 2023

Viktoras Salėtis tapo Šiaurės šalių fechtavimo čempionu

Gegužės 28-29 d. Malmėje (Švedija) vykusiame Šiaurės šalių suaugusiųjų ir veteranų čempionate per apdovanojimų ceremoniją skambėjo Lietuvos himnas. Viktoras Salėtis be pralaimėjimų žengė viso čempionato metu ir tapo Šiaurės šalių veteranų čempionu amžiaus kategorijoje virš 40 metų. Lietuvos špagininkai Viktoras Salėtis ir Tomas Krasikovas taip pat užėmė aukštas vietas Šiaurės šalių suaugusiųjų čempionato bendroje įskaitoje.

V.Salėtis – dešinėje
V.Salėtis – dešinėje
Apdovanojimo pakyla.
Apdovanojimo pakyla.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-30 13:36, atnaujinta 2017-05-23 17:46

Savo amžiaus grupės pogrupyje varžybas pradėjęs visomis pergalėmis, V. Salėtis atkrintamajame etape startavo antruoju numeriu, peršokdamas pirmąjį kovų ratą. Atkrintamosiose varžybose sekė trys pergalingos kovos, atvedusios iki finalo.

V. Salėtis nugalėjo švedą Joarą Swenningą, po to rezultatu 10:4 įveikė britą Paulą Jonathaną Gregory, o 10:9 – kitą britą Gregorą Dunkaną Gilfillaną. Kova dėl aukso buvo įtempta ir pratęsta po lygiųjų, kuriose lietuvis pelnė prioritetą, neleido priešininkui švedui Richardui Larssonui išsiveržti į priekį ir laimėjo rezultatu 6:6.

„Norėčiau padėkoti varžybose kartu dalyvavusiam fechtuotojui Tomui Krasikovui, kurio palaikymas ir vertingos pastabos padėjo pasiekti pergalę“, – teigė Vilniaus fechtavimo klubui „Gintarinė špaga“ priklausantis V. Salėtis, antradienį grįžtantis į Lietuvą.

Vos per vieną žingsnį nuo medalių lietuviai liko ir suaugusiųjų varžybose, kuriose taip pat startavo V. Salėtis ir Norvegijoje gyvenantis lietuvių fechtuotojas Tomas Krasikovas.

Jis dviejuose parengiamojo etapo pogrupiuose nugalėjo 9 priešininkus iš 10, o V. Salėtis pogrupiuose laimėjo 7 kovas iš 10. Atkrintamąsias varžybas pradėję be pralaimėjimų abu mūsų šalies fechtuotojai susitiko aštuntfinalyje, kur V. Salėčiui teko pripažinti T. Krasikovo pranašumą rezultatu 12:15.

Pernai šiame turnyrą bronzą laimėjusiam T. Krasikovui buvo likusi vos viena kova iki pusfinalio, tačiau šį kartą medalio laimėti nepavyko – lietuvis 13:15 nusileido švedui Linasui Islas-Flygare'ui. Galutinėje įskaitoje T. Krasikovas užėmė 7-ą, o V. Salėtis – 16-ą vietą tarp 123 dalyvių. Suaugusiųjų Šiaurės šalių čempionu vyrų individualiose varžybose tapo olimpinis vicečempionas norvegas Bartoszas Piaseckis.

Lietuviai dalyvavo ir komandinėse varžybose mišrioje Lietuvos ir Švedijos ekipoje kartu su Peteriu Lindquistu ir su šia komanda nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur 41:45 nusileido Švedijos „UF Uppsala“ komandai. Galutinėje įskaitoje mišri Lietuvos – Švedijos komanda užėmė 8-ąją vietą tarp 30 komandų.

Lietuvos fechtuotojų medaliai Šiaurės šalių čempionate jau tampa tradicija – pernai metais T. Krasikovas laimėjo bronzą vyrų asmeninėse varžybose, o moterų komanda laimėjo sidabro medalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.