EUROLYGA 2023

Kauno zoologijos sode apsigyvenusią žirafą pasveikino D. Šemberas

Pirmadienį oficialiai pristatytas naujausias Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo gyventojas – žirafos patinas Nino. Idėją atgabenti Nino į Lietuvą pavyko įgyvendinti tik „SMScredit.lt“ iniciatyvos „Geridarbai.lt“ pagalba. Aukščiausio pasaulyje žinduolio statusą turintį naująjį gyventoją pasveikino ne tik kiti sodo gyventojai bei darbuotojai, bet ir Lietuvos futbolo A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

Žirafa<br>P.Mantauto nuotr.
Žirafa<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2016, 3:53 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:46 PM

„Nino atkeliavo iš Lenkijos Vroclavo zoologijos sodo. Jį suradę mes susidūrėme su logistinėmis problemomis. Tokį gyvūną transportuoti gali tik didžiulę patirtį turintys gyvūnų vežėjai. Laimei, iniciatyvos „Geridarbai.lt“ komanda mums finansavo šią užduotį atlikusio profesionalo iš Čekijos paslaugas“, — sako Kauno zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas.

„SMScredit.lt“ atstovė Justina Ambrasienė teigia, kad prisidėti prie Nino atkeliavimo į Lietuvą buvo vienas malonumas.

„Labai apsidžiaugėme atsiradus galimybei padėti zoologijos sodui. „Geridarbai.lt“ tikslas yra mažais darbais įgyvendinti didelius pokyčius. Nino dabar turi naujus namus, o zoologijos sodo svečiai – dar vieną priežastį jame apsilankyti. Tikimės, kad Nino dar labiau padidins zoologijos sode besilankančių turistų srautus“, — teigia ji.

Nino atvykimo į Kauno zoologijos sodą proga A lygos prezidentas Deividas Šemberas padovanojo žirafų užimtumui bei grožio priežiūrai skirtas priemones.

„Labai gerai, kad atsirado galimybė prisidėti ne tik prie žmonių, bet ir prie žirafų užimtumo. Žmonės laisvalaikiu gali žaisti futbolą, o žirafoms irgi reikia pramogų. Tikiuosi, kad šios dovanos padės Nino ir Nafariui nenuobodžiauti ir turiningai leisti laisvalaikį“, — sako D.Šemberas.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai Kaune įsikūręs Lietuvos zoologijos sodas bendradarbiauja su aukščiausia šalies futbolo lyga.

„Iš tiesų džiugu, kad zoologijos sodas turi tokius rėmėjus kaip „SMScredit.lt A Lyga“. Jie jau ne pirmą kartą mums padeda gerinti sode laikomų gyvūnų gyvenimo sąlygas. Šių rėmėjų pagalba ženkliai pagerinome stumbrų voljero būklę, o dabar kauniečiams bei miesto svečiams galime parodyti ir pirmąją zoologijos sodo istorijoje tinklinę žirafą Nino“, — teigia A. Didžiokas.

Nino – pirmoji tinklinė žirafa Lietuvos zoologijos sode. Kita žirafa – Nafaris, šiuo metu gyvenantis zoologijos sode, kuriam ilgokai ieškota kompanijos kaip ir iki šiol visos gyvenusios žirafos buvo Rotšildo (Baringo) rūšies.

Skirtingų rūšių žirafų skiriasi kailio raštas ir spalviniai tonai, taip pat galvos formos bei ūgis ir stambumas. Žirafos yra socialūs gyvūnai. Joms labai reikia kitų žirafų kompanijos. Ypač jauniems individams.

Gamtoje jauni patinai (2-6 metų) paprastai sudaro patinų-paauglių grupes, kad būtų lengviau išgyventi atsiskyrus nuo motinos. Lietuvos zoologijos sode iki šiol nuo 1979 m. buvo laikytos 14 žirafų, o naujai atkeliavęs patinas Nino jau yra 15 zoologijos sode esanti žirafa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.