EUROLYGA 2023

Tragiška mirtis: jauną vaikiną pražudė išslydusi 140 kilogramų sverianti štanga

Amerikiečio Kyle'o Thomsono gyvybę pasiglemžė netikėtas incidentas. Sportiškas jaunuolis mirė po nedidelės klaidos treniruotės metu, keliant daugiau nei 140 kilogramų sveriančią štangą.

K. Thomsonas<br>„Facebook“ nuotr./Kyle Thomson
K. Thomsonas<br>„Facebook“ nuotr./Kyle Thomson
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 7:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:46 PM

Vos 22-ejų sulaukęs K. Thomsonas per eilinę treniruotę vienoje iš Ajovos sporto salių atlikinėjo įprastą štangos spaudimo nuo krūtinės pratimą. Tačiau vaikinui didelio svorio štanga tiesiog išslydo iš rankų ir užkrito tiesiai ant jo.

Nors jaunuolis buvo nedelsiant išgabentas į artimiausią ligoninę, tačiau sužeidimai buvo mirtini ir jo gyvybė greitai užgeso.

Vaikino treneris Gregas Schoonas po tragiško įvykio teigė, jog tokiai nelaimei kelią užkirsti galėjo paprastas dalykas.

„Jis buvo didelis vaikis, bet tuo metu bandė numesti svorio. Jis atrodė puikiai ir tikrai žinojo, ką daro. Tai, kas nutiko, yra sunkiai suvokiama. Jei jis būtų turėjęs štangą prilaikantį pagalbininką, dabar dar būtų gyvas.

Kyle'as buvo nuostabus žmogus, perspektyvus sportininkas ir mėgiamas universitete. Dar negalime susitaikyti su šia netektimi“, – sakė jis.

Tuo tarpu sporto centro, kuriame įvyko nelaimė, vadovas Joe Brammeris atskleidė, kad visas personalas yra šokiruotas, todėl su jais šiuo metu dirba psichologai.

„Tai labai skaudi nelaimė ne tik jo šeimai, bet ir centro darbuotojams. Dar keletą ateinančių dienų turėsime susitikimus su specialistais, kurie padės atsigauti po tragedijos“, – kalbėjo J. Brammeris.

Po šio įvykio JAV spauda suskaičiavo, jog per pastaruosius 18 metų šalyje keldami štangą iš viso mirė 114 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.