EUROLYGA 2023

Nauja lengvosios atletikos viltis Monika Šaltenytė: „Netikėjau, kad galiu būti pirma“

Grįžimas į sportą po patirtos traumos, dalyvavimas pasaulio jaunių lengvosios atletikos pirmenybėse, Lietuvos čempionės titulas – taip atrodo 17-metės lengvaatletės Monikos Šaltenytės 2017-ųjų sezonas.

 M.Šaltenytė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
 M.Šaltenytė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
 M.Šaltenytė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
 M.Šaltenytė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Laura Bilinskaitė

Oct 25, 2017, 2:18 PM

Trenerės Laimutės Juchnevičienės treniruojama mergina sportuoja jau penktus metus, nors į lengvąją atletiką pakliuvo neplanuotai:

„Iš tikro, buvau pasimetus tarp daug dalykų, nežinojau, kuo užsiimti. Buvau išbandžiusi daug menų, bet nė vienos sporto šakos. Vyko tarpmokyklinės bėgimo varžybos ir mokytoja pasiūlė sudalyvauti. Neatrodžiau labai sportiška, nerodžiau ir didelio noro sportuoti. Bet pagalvojau, kad reikia pabandyti. Turėjau bėgti 200 metrų. Į savo startą pavėlavau, bet pavyko susitarti ir man buvo leista dalyvauti kitame bėgime. Finišavau trečia.", - prisiminė M.Šaltenytė. 

Tuometė kūno kultūros mokytoja nuvedė ją mane pas L.Juchnevičienę: "Trenerė mane priėmė ir aš esu jai labai už tai dėkinga. Treniruotės patiko ir aš užsidegiau aistra sportuoti.“

Vos po mėnesio M. Šaltenytei varžybose pavyko iškovoti antrąją vietą. Tą patį pirmąjį savo sezoną ji tapo jaunučių 800 m bėgimo čempione ir pateko į savo pirmąjį Baltijos šalių mačą.

Nuo tada mergina nuolat lipdavo ant apdovanojimų pakylos ir savo amžiaus grupėje turėjo nedaug jai pasipriešinti galinčių varžovių.

„Praleidau vieną vasaros ir vieną žiemos sezoną. Buvo traumų - nelaikė pėdos. Matyt, nebuvo pakankamai sustiprintas visas kitas raumenynas, kad visas krūvis netektų pėdoms. Vieną kartą buvo stresinis pėdos lūžis, paskui raiščių patempimas, - kalbėjo M.Šaltenytė. - Ačiū visiems, kurie mane palaikė, kai traumos atėjo viena po kitos. Atrodė tik ištrūkai - ir vėl trauma. Jau atsitiesi - ir vėl. Buvo labai sunku psichologiškai". 

M. Šaltenytei nelengva buvo grįžti į varžybas: „Ypač sunkūs buvo pirmi startai. Atrodė, kad negaliu savęs išnaudoti, buvo didelė baimė. Bet atėjus vasaros sezonui jau buvau pasiruošusi. Labai norėjau patekti į pasaulio jaunių čempionatą ir padedant trenerei man pavyko. Pasaulio čempionate pasisėmiau neįtikėtinos patirties, daug drąsos. Pamačiau, kaip atrodo kiti pasaulio sportininkai, kaip jie ruošiasi. Dar vis kasdien tai atsimenu.“

Šių metų Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas M. Šaltenytei buvo ypatingas. Visai neseniai grįžusi iš pasaulio jaunių pirmenybių, kur merginai pavyko patekti į 800 m bėgimo pusfinalį, ji tapo šalies čempione bėgant 1500 m.

„Buvau po ilgos kelionės, tad nežinojau, ko iš savęs tikėtis. Dar šiek tiek jautėsi nuovargis, bet norėjosi prabėgti kaip tik galiu geriausiai. Bėgau labai geroje kompanijoje, kuri vedė labai geru tempu. Gerai bėgosi, gerai nešė kojos. Po finišo dar nesitikėjau, kad laimėjau, viskas atrodė kaip sapne. Tik po kokių dešimties minučių supratau, kad tapau Lietuvos čempione“.

M.Šaltenytė į priekį veda pergalių troškimas: „Dėl pergalės dirbi. Bandai parodyti viską, ką gali geriausiai. Nuo pat pirmų varžybų supratau, kad takelyje turiu padaryti viską, atiduoti visą save. Bet vis dėlto netikėjau, kad jau dabar galiu būti pirma.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.