EUROLYGA 2023

Neregėtas ir kuriozinis įvykis: diskvalifikuoti visi bėgime dalyvavę atletai

Birmingame (Anglija) vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate įvyko dar neregėtas nutikimas.

 400 metrų bėgime buvo diskvalifikuoti visi dalyviai<br> AP nuotr.
 400 metrų bėgime buvo diskvalifikuoti visi dalyviai<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2018, 7:59 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:01 PM

Žiūrovai išvydo tikrų tikriausią kuriozą, kai visi penki 400 metrų trečiajame vyrų atrankos bėgime dalyvavę atletai buvo diskvalifikuoti. Tokio įvykio lengvosios atletikos istorijoje niekada nėra buvę. 

Favoritu laikomas, atletas mažytės šalies Grenados atstovas Bralonas Taplinas buvo pirmasis trečiajame atrankos bėgime, kai finišavo per 46,37 sek. ir atrodė, kad tai visiškai įprastas bėgimas su užtikrinta pergale, tačiau tuomet paaiškėjo visai kas kita.

Pasirodo, kad greičiausias atletas peržengė savo bėgimo tako liniją ir pažeidė taisykles. Lyg to būtų negana, tą patį padarė ir kartu su juo besivaržę sportininkai: latvis Austris Karpinskis, Alonzo Russellas iš Bahamų ir jamaikietis Stevenas Gayle'as.

Dar vienas bėgikas taip pat buvo diskvalifikuotas, tik dėl kitos priežasties. katarietis Abdalleleh Harounas buvo nubaustas, nes per anksti startavo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.