EUROLYGA 2023

Istorinis bėgiko rekordas – tiktai pradžia

24 metų studentas Simas Bertašius sutriuškino net 31 metų senumo 1500 metrų bėgimo rekordą. Tai jam pavyko padaryti Utenoje vykusiose Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose.

S.Bertašius svajoja patekti į vasaros olimpiadą Tokijuje ir atstovauti Lietuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Bertašius svajoja patekti į vasaros olimpiadą Tokijuje ir atstovauti Lietuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 11:19 AM, atnaujinta Jun 19, 2018, 11:21 AM

Šimtmečio bėgiku vadinamo S.Bertašiaus mintyse – patekimas į Europos čempionatą šią vasarą Berlyne, o po to – į 2020-ųjų Tokijo vasaros olimpiadą.

Laikinai sustabdęs tarptautinės politikos ir ekonomikos magistrantūros studijas Mykolo Romerio universitete jis nuo 2017 rudens visą laiką skiria treniruotėms ir varžyboms.

Smagu bėgti, kai palaiko

Birželio pradžioje įveikęs Pavelo Fedorenkos rekordą, pasiektą dar 1987 metais, S.Bertašius 1500 metrų distanciją nubėgo per 3 min. 40,41 sek. (1500 metrų bėgimo pasaulio rekordas – 3 min. 26 sek. – Red.).

„Ypač džiugu, kad rekordą pavyko pagerinti Lietuvoje, kur sulaukiau žiūrovų palaikymo.

Manau, kad tą rekordą dar gerinsiu, – sakė iš Nemakščių miestelio (Raseinių r.) kilęs ir Vilniuje studijuojantis bėgikas. – Varžybose smagu, kai girdi palaikymo šūksnius. Tai įprasta lengvojoje atletikoje, nes susirinkę žmonės žino, ką reiškia bėgti, ir tai nėra lengva.“

Kaip S.Bertašius pagerino Lietuvos rekordą, Utenoje stebėjo ir jo pirmasis treneris iš Nemakščių Eugenijus Petrokas.

Po studijų S.Bertašius galvoja likti gyventi Vilniuje. „Jau šešti metai čia. Manau, kad liksiu.

Neatsibosta man treniruotis Vingio parke. Būdamas užsienio stovyklose Slovakijoje ar Lenkijos Zakopanės regione pasiilgstu Vingio parko ir šių lygumų“, – sakė S.Bertašius.

Studijas vertėjo sustabdyti

S.Bertašius mano, kad pasiteisino sprendimas praėjusiais metais sustabdyti magistrantūros studijas. Taip paprasčiau siekti sporto aukštumų: „Sportui skirti metai praėjo sklandžiai, be jokių traumų, ligų.“

Tiesa, kai prieš 11 metų pradėjo sportuoti, nebuvo net minties, kad ateityje gerins rekordus.

„Neturėjau tokio tikslo lygiuotis į P.Fedorenką.

Nemaniau, kad galiu tapti toks kaip jis ar geresnis“, – sakė puikiai nusiteikęs S.Bertašius.

Gali bėgti ir greičiau

Noras siekti daugiau atsirado po 2017 metais Taivane surengtos studentų universiados, kur S.Bertašius 1500 metrų bėgimo distancijoje užėmė 7-ąją vietą.

Ten dalyvavo apie 40 šios rungties studentų sportininkų. „Padidėjo motyvacija ir noras sportuoti. Tada supratau, kad tą P.Fedorenkos rekordą galima pagerinti“, – sakė jis.

Treneris Juozapas Garalevičius savo auklėtinį nei spaudžia, nei per daug skatina.

„Treneris tikėjosi gerų rezultatų Utenoje. Jis per daug man to nekaldavo į galvą, bet matydavo, kad su dideliu noru treniruojuosi, todėl tikėjosi puikių rezultatų. Aš pats save spaudžiu – jaučiu, kad galiu bėgti dar greičiau“, – sakė S.Bertašius.

Kitas žingsnis – patekti į Europos čempionatą Berlyne, kuris vyks rugpjūčio 7–12 dienomis. „Nevykstu ten kaip turistas. Važiuosiu kovoti dėl aukščiausių vietų“, – tikino S.Bertašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.