EUROLYGA 2023

Europos universitetų žaidynėse – nesėkmingas lietuvių startas

 

Vilniaus universiteto krepšininkės krito prieš ispanes<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus universiteto krepšininkės krito prieš ispanes<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2018, 11:00 PM

Savo kovas Europos universitetų žaidynėse Portugalijoje pradėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) futbolo vyrų rinktinė ir Vilniaus universiteto (VU) moterų krepšinio rinktinė. Deja, sėkmingai startuoti nepavyko nei vienai rinktinei.

VDU futbolo rinktinė po burtų traukimo pateko į C grupę kartu su Porto universitetu iš Portugalijos, Kijevo Borys G. universitetu iš Ukrainos bei Vechta universitetu iš Vokietijos.

Pirmosios rungtynės su Portugalijos futbolininkais iš Porto universiteto pasibaigė lietuvių nesėkme 0:1 (0:0). Vienintelį rungtynių įvartį, po šoninio teisėjo sprendimo, 56-ąją minutę nuo 11 metrų žymos įmušė Bernardo Manuel Costa Barbosa. Šiame čempionate komandos žaidžia du kėlinius po 35 minutes.

„Rungtynės susiklostė nesėkmingai, po šoninio teisėjo sprendimo praleistas 11 metrų baudinys, – paprašytas pakomentuoti rungtynių eigą pasakojo komandos treneris Donatas Gražulis. – Gynyboje sekėsi neblogai, atakoje strigome, neišnaudojome šoninių saugų. Nepajungėmė puolėjo, kaip tarėmės prieš rungtynes. Buvo didelis karštis, gal dėl to gale trūko jėgų, bet tam ir darėme keturis keitimus. Apmaudu, kad 11 metrų baudinys nusprendė rungtynių baigtį. Ši komanda sulipdyta iš dviejų komandų (tai pirmas kartas kai rungtyniauja komanda po universitetų konsolidacijos kurios metu buvo sujungti Vytauto Didžiojo ir Lietuvos edukologijos universitetai) ir nėra taip paprasta eiti vienu keliu. Prieš čempionatą vykusios stovyklos metu nepavyko iki galo pilnai sulipdyti komandos, nes tai padaryti sunku per trumpą laiką. Tačiau labai džiaugiuosi vyrų kovingumu. komandoje atmosfera gera, vienas kitą žaidėjai palaiko. Sekantis varžovas bus stipresnis. Tai komanda iš pirmojo burtų krepšelio. Stiprūs fiziškai žaidėjai, bus ne ką silpnesnės rungtynės. Mums jau nėra kur trauktis, stengsimės atakuoti ir laimėti rungtynes“.

Trenerio minėti Vokietijos futbolininkai sužaidė lygiosiomis 0:0 su Ukrainos komanda. Iš grupės dėl aukščiausių apdovanojimų kovos po dvi geriausias komandas.

VU krepšininkės po nesėkmingai sužaistos rungtynių pabaigos 64:67 (20:21, 22:16, 9:13, 13:17) nusileido Valensijos universiteto (Ispanija) krepšininkėms. Lietuvės du kartus turėjo galimybę pakreipti rungtynes sau naudinga linkme, tačiau nesugebėjo du kartus atsikovoti atšokusį kamuolį po netaiklių ispanių baudos metimų.

Po rungtynių komandos trenerė Loreta Berūkštienė komentuoti rungtynes atsisakė.

VU komandoje rezultatyviausiai žaidė 15 taškų pelniusi Laura Juškaitė ir 13 taškų surinkusi Aurelija Putramentaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas