EUROLYGA 2023

Sekso skandalas drebina Vengriją – olimpinis čempionas neteko svarbaus posto

Sekso skandalas ir toliu purto olimpinio aukso laimėtojo Zsolto Borkai karjerą. Viešai pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame 54-erių buvęs sportininkas jachtoje užsiima seksu su jauna moterimi, Z.Borkai sulaukė net Vengrijos premjero Viktoro Orbano kritikos.

 Z.Borkai į sekso skandalą pateko prieš šį mėnesį vykusius Vengrijos savivaldybių rinkimus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Z.Borkai į sekso skandalą pateko prieš šį mėnesį vykusius Vengrijos savivaldybių rinkimus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-28 10:21, atnaujinta 2019-10-28 10:45

Dabar 1988 metų Seulo olimpinių žaidynių gimnastikos auksą iškovojęs politikas neteko vietos Vengrijos olimpiniame komitete, rašo insidethegames.biz.

Z.Borkai į sekso skandalą pateko prieš šį mėnesį vykusius Vengrijos savivaldybių rinkimus.

Vienoje populiarioje pornografijos svetainėje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Z.Borkai jachtoje sukasi tarp prostitučių, aplink matyti daug alkoholio. Visa tai vyko Adrijos jūroje.

Iš pradžių Z.Borkai tikino, kad jis tapo nešvarios politinės kampanijos auka, tačiau vėliau pripažino, jog vaizdo įraše užfiksuotas būtent jis.

Kilus skandalui buvusiam sportininkui pavyko išsaugoti Gyoro miesto mero postą, tačiau Vengrijoje jau plačiai kalbama apie dėl situacijos supykusį V.Orbaną. Per savivaldybių rinkimus Z.Borkai dar priklausė V.Orbano vadovaujamai dešiniojo sparno partijai „Fidesz“, tačiau po rinkimų pasipylus partijos lyderiui kritikai,  Z.Borkai paskelbė, kad palieka „Fidesz“, tačiau skandalas ir toliau drebina jo karjerą.

Z.Borkai nuo 2010 iki 2017 metų vadovavo Vengrijos olimpiniam komitetui. Vėliau jis buvo komiteto nariu – jį delegavo Vengrijos gimnastikos federacija. Pastaroji dabar nusprendė atšaukti Z.Borkai iš olimpinio komiteto.

Tačiau panašu, kad tai – ne istorijos pabaiga.

Buvęs sportininkas, kartu su Vengrijos vandensvydžio rinktine iškovojęs Atėnų žaidynių auksą, Adamas Steinmetzas, kuris priklauso „Fidesz“, jau kreipėsi į V.Orbaną dėl Z.Borkai.

A.Steinmetzas reikalavo atšaukti Z.Borkai skirtą 1 tūkstančio eurų pensiją, kuri jam priklauso dėl iškovojo aukso Seule.

Pats Z.Borkai jau keletą savaičių nesirodo viešai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.