EUROLYGA 2023

Valstybė pradėjo dalinti sporto pinigus federacijoms

Sporto šakų federacijoms, tinkamai pateikusioms visus dokumentus 2020 m. aukšto meistriškumo sporto programų įgyvendinimui finansuoti, paskirstyta dalis lėšų. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pasirašė įsakymą dėl lėšų skyrimo.

Pradėti dalinti valstybės pinigai sportui.<br>T.Bauro nuotr.
Pradėti dalinti valstybės pinigai sportui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-10 16:42

Kol kas finansavimas skirtas 16 sporto federacijų, iš jų devynios yra įtrauktos į olimpinių žaidynių programą. Tai Lietuvos rankinio, triatlono, tinklinio, stalo teniso, šaudymo, fechtavimo, žolės riedulio, fechtavimo, taip pat lengvosios atletikos, plaukimo ir kitos federacijos.

Likusių sporto šakų federacijų paprašyta 2020 m. aukšto meistriškumo sporto programas patikslinti, pateikti papildomus duomenis, reikalingus planuojant finansavimą. Federacijoms tai padarius, bus skirtos visos planuotos lėšos: ir toms, kurios yra nieko negavusios, ir toms, kurioms šiandien paskirstyta dalis lėšų, o kita dalis bus skirta įvertinus visas aukšto meistriškumo sporto programas.

Dokumentus 2020 m. aukšto meistriškumo sporto programų finansavimui sporto šakų federacijos turėjo pateikti iki vasario 26 d. Sausio 27 d. federacijoms buvo pateikti dokumentų šablonai, kad pradėtų pildyti ir pateiktų informaciją, pagal kurią skaičiuojamos lėšos. Sporto šakų federacijos, kaip ir anksčiau, privalėjo pateikti duomenis apie joms priklausančių sportininkų skaičių, pasiektus rezultatus, pateikti labai trumpą programos aprašymą ir nurodyti lėšų poreikį. Du trečdaliai sporto šakų federacijų duomenis pateikė paskutinėmis paraiškų priėmimo dienomis, t.y. vasario 25–26 d., didžiąją dalį reikia tikslinti.

2020 m. aukšto meistriškumo sportui finansuoti 2020 m. iš viso numatyta skirti 7 mln. Eur. Pernai ši suma siekė 6,8 mln. Eur, 2018 m. – 6,3 mln. Eur.

Iki kovo mėnesio pabaigos 7 mln. Eur bus baigti paskirstyti 66 sporto federacijoms, iš jų ir neįgaliųjų sporto organizacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.