EUROLYGA 2023

Dėl karantino gniaužtų ir istorinį 32-ąjį bėgimą Jonavoje teko rengti virtualiai

Karantino gniaužtai toliau neleidžia Lietuvos bėgikams rinktis į gyvus renginius, todėl Lietuvos bėgimo taurės (LBT) organizatoriai surengė jau trečiąjį virtualų etapą. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną finišavo virtualus bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“.

Kol kas bėgimai rengiami netiesiogiai.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Kol kas bėgimai rengiami netiesiogiai.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Kol kas bėgimai rengiami netiesiogiai.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Kol kas bėgimai rengiami netiesiogiai.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 3:57 PM, atnaujinta Mar 15, 2021, 4:06 PM

Kasmet didelio populiarumo susilaukiantis bėgimas surengtas jau XXXII kartą. Pirmą sykį jis buvo virtualus, nes praėjusiais metais bėgimas dar spėjo įvykti gyvai.

„Galbūt nustebsite, bet Lietuvai kovo 11-ąją sukako 31 metai, o mums jau – 32. 1989 metų vasario 16 dieną slapčia susitarę Jonavos vyrai nešė Lietuvos vėliavą nuo obelisko A. Kulviečiui iki Jonavos krašto muziejaus. Tai buvo tarsi įžanga į Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą. Nuo 1991 metų rengiame bėgimą, kuris vyksta iki šiol. Labai gaila, kad šiemet negalėjome susitikti gyvai, nematėme patriotinių eitynių dalyvių, bet mes esame visi su jumis. Tikimės, kad Lietuva bei visas pasaulis pasveiks ir kitą kartą jau susitiksime gyvai“, – kalbėjo Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė.

Bėgimo trasą įprastai sudaro 15 km, todėl visi virtualaus bėgimo dalyviai, norėdami patekti į LBT įskaitą, turėjo savo pasirinktoje vietoje įveikti 15 km distanciją. Į renginį užsiregistravo per 700 dalyvių. Visiems jiems atiteko specialūs bėgimo medaliai ir organizatorių įsteigtos kaklaskarės.

LBT direktorius Audrius Jaraminas pasidžiaugė, kad dalyvių gausa su kiekvienu bėgimu vis auga.

„Mus labai džiugina vis didėjantis dalyvių skaičius ir džiaugiamės kiekvienu nauju bėgiku. Bėgime „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ dalyvavo Anglijoje, Škotijoje, Tailande, Nyderlanduose, Kanadoje, Švedijoje, Norvegijoje ir kitose šalyse gyvenantys lietuviai. Džiugu, kad aktyviai bėgime dalyvavo klubai, kurių atstovai kaskart pritraukia į renginį vis daugiau savo pažįstamų. Smagu, kad galime Nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėti bėgdami“, – sakė A. Jaraminas.

Jauniausia „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ dalyvė – septynerių metų Karina Mackevičiūtė. Vyriausias dalyvis – 81-erių metų Jonas Vilčinskas. Jiems, be medalių, atiteks LBT partnerių prizai.

Masiškiausiu klubu trečiajame etape tapo „Bėgimo klubas“. Jis šiame bėgime surinko net 148 dalyvius ir pakartojo antrojo etapo sėkmę. Kadangi kiekvieno pasirinkta trasa yra skirtinga, bendra įskaita virtualiuose bėgimuose nėra vedama.

Loterijos laureatėmis tapo ir rėmėjų dovanomis džiaugsis šios Jonavos bėgimo dalyvės: Ieva Tatarėlytė, Vilma Grunskienė, Aurelija Kisieliūtė, Auksė Baliukevičiūtė, Vaiva Janonienė, Ingrida Rimkienė, Kristina Zonienė, Gintarė Ardinavičienė, Žaneta Urbietienė ir Vitalija Škrobot.

Vyrų loterijos laimėtojais tapo Tadas Ščegauskas, Rimantas Šileikis, Darius Gotautas, Vaidas Balčiūnas, Nerijus Čepas, Mindaugas Šverys, Gražvydas Zaboras, Miroslavas Roubo, Laurynas Laukutis bei Edvinas Rauba.

Šiame bėgime sportininkai galėjo savarankiškai įveikti tradicinę trasą nuo obelisko A. Kulviečiui iki Jonavos krašto muziejaus. Bėgimo organizatoriai fiksavo tokius dalyvius ir apdovanojo pačius greičiausius – Rimą Antončikienę bei daugkartinį realaus Jonavos bėgimo nugalėtoją bei prizininką Aurimą Skinulį. Jiems taip pat atiteks „Biržų duonos“ prizai.

Užsitęsusi koronaviruso pandemija kiek pakoregavo artimiausius planus. LBT ketvirtajame etape turėjusios vykti Nuotykių lenktynės „Aplink Rėkyvos ežerą“ yra perkeliamos į kitus metus.

Visgi renginio organizatorius „S-Sportas“ nusprendė šiais metais organizuoti nemokamą virtualų bėgimą aplink Rėkyvos ežerą Šiaulių ir Šiaulių rajono gyventojams. Visi dalyviai, kurie kovo 15-20 dienomis apibėgs Rėkyvos ežerą, gaus „S-Sporto“ įsteigtus prizus.

Tuo tarpu visi kiti Lietuvos bėgimo taurės dalyviai yra kviečiami dalyvauti virtualiame 14,5 km bėgime. Šią distanciją reikės įveikti kovo 15-21 dienomis bet kurioje pasaulio vietoje. Į šį bėgimą bus automatiškai perkelti žmonės, kurie registravosi bėgimo rungtyje praeitais metais ir šiemet į Nuotykių lenktynes „Aplink Rėkyvos ežerą“ bei tie, kurie yra užsiregistravę į visus LBT 2021 sezono etapus.

Laimingieji bus apdovanoti virtualiuose LBT apdovanojimuose kovo 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.