EUROLYGA 2023

Teko taikytis prie karantino reikalvimų: Senvagės bėgimo tradicija pirmą kartą buvo pratęsta virtualiai

Balandžio 1-10 dienomis vyko penktasis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas – „Senvagė 2021“. Šis renginys pirmą sykį vyko virtualiai, bet pratęsė gražią tradiciją – bėgimas Panevėžyje buvo jau 53-iasis.

 Senvagės bėgimas vyko 53-iąjį kartą.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Senvagės bėgimas vyko 53-iąjį kartą.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Senvagės bėgimas vyko 53-iąjį kartą.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Senvagės bėgimas vyko 53-iąjį kartą.<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-14 12:11

Beveik 500 dalyvių nusprendė sudalyvauti šiame tradiciniame renginyje ir savo pasirinktoje vietoje įveikti 12 km distanciją.

„Labai džiugu matyti, kiek daug dalyvių buvo šiame bėgime. Labai džiaugiamės kiekvienu iš jų. Praėjusiais metais Senvagės bėgimą perkėlėme į rudenį, bet šiemet visi bėgimai vyks numatytu laiku, tik karantino metu jie visi bus virtualūs“, – kalbėjo „Lietuvos bėgimo taurės“ direktorius Audrius Jaraminas.

Senvagė šiuo metu yra renovuojama, todėl praėjusiais metais sportininkai bėgo parke, šiemet ten buvo sužymėta virtuali trasa, kur buvo galima fiksuoti savo rezultatus. Panevėžio miesto administracijos sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis patvirtino, kad kitais metais bėgimas grįš į gražiausią Panevėžio vietą – Senvagę, nes rekonstrukcija jau bus pasibaigusi.

LBT prizai tradiciškai atiteko jauniausiam ir vyriausiam bėgimo dalyviui. Jauniausia dalyve tapo šešerių metų Simona Jafimenkaitė, o vyriausiu – 81-erių metų Jonas Vilčinskas.

Gausiausiu klubu ketvirtą sykį iš eilės tapo „Bėgimo klubas“. Jis šiam bėgimui surinko net 128 dalyvius.

Kadangi dalyviai savo 12 km įveikė skirtingose vietose, vietos pagal rezultatus nėra skirstomos. Organizatoriai dėl to tradiciškai rėmėjų dovanomis apdovanojo burtų keliu išrinktiems bėgikams.

Loterijos laureatėmis tapo šios LBT V etapo dalyvės: Erida Rangaitė, Jūratė Slivinskienė, Svetlana Bulavko, Julija Baškytė, Jurgita Jonaitienė, Inga Navickienė, Žaneta Urbietienė, Olga Liednova, Ina Žiūrienė ir Jolita Celerienė.

Vyrų loterijos laimėtojais tapo Linas Naujokas, Donatas Zaveckas, Martynas Grevas, Kęstutis Karlonas, Mindaugas Šimulis, Žygintas Norkevičius, Arūnas Urbonas, Remigijus Krivičius, Rimantas Augutis ir Simas Sakalauskas.

Visi renginio dalyvaus gaus naujo dizaino „Senvagės“ bėgimo medalius. Dar vieną puikų prizą – ciklopą – įsteigė „Montis Magia“. Jis burtų keliu atiteko Dariui Abartui.

Tuo tarpu segmentuotą trasą Panevėžyje greičiausiai įveikė ir papildomais prizais džiaugėsi Ieva Tatarėlytė ir Paulius Kovarskas.

Jau dabar aišku, kad LBT šeštasis etapas vyks ir gyvai, ir virtualiai. Gegužės 16-ąją dieną bus surengtas XXIX-asis „Sūduvos“ taurės 1 val. bėgimas Marijampolėje. Pagal šiuo metu galiojančias taisykles, gyvai galima rengti tik aukšto sportinio meistriškumo varžybas, todėl visi aukšto sportinio meistriškumo bėgikai turės galimybę varžytis stadione.

Jeigu per mėnesį karantinas atlaisvintas nebus ir mėgėjai užsiregistruoti į gyvą bėgimą negalės, kiekvienas galės išbandyti šią netradicinę lengvosios atletikos rungtį virtualiai. Gegužės 10-16 dienomis visi galės savo pasirinktoje vietoje bėgti 1 val. ir tą užfiksuoti su bėgimo programėle.

Užsiregistravusiems, sumokėjusiems startinį mokestį bei atsiuntusiems bėgimo gps nuorodą dalyviams bus skiriama 30 taškų prie bendros įskaitos.

Iš viso XIII-ajame Lietuvos bėgimo taurės sezone 2021 metais planuojama surengti 17 etapų, iš kurių vienas neįskaitinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?