EUROLYGA 2023

Gyvi LBT renginiai sugrįžta su 50-uoju bėgimu aplink Elektrėnų marias

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) sezonas pasiekė savo įkarštį. Tris iš eilės savaitgalius bėgikai aktyviai dalyvavo virtualiuose LBT etapuose, bet simboliška, jog su kitu – 10-uoju – etapu bus grįžtama ir prie realaus bėgimo formato.

 Gyvi LBT renginiai sugrįžta su 50-uoju bėgimu aplink Elektrėnų marias.<br> K.Lukoševičiaus nuotr.
 Gyvi LBT renginiai sugrįžta su 50-uoju bėgimu aplink Elektrėnų marias.<br> K.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 2:57 PM

Gegužės 23 dieną per 300 bėgikų fiksavo savo rezultatus LBT septintajame etape – Šėtos miestelio 659-osioms metinėms paminėti. Daugiau nei 300 dalyvių registravosi ir į gegužės 30-ąją pasibaigusį LBT aštuntąjį etapą – „Bėgam už Marijampolę“. Kaip teigė bėgimo Marijampolėje organizatorius Darius Kemeraitis, tą dieną pačiame mieste taip pat buvo surengtas gyvas bėgimas vaikams, kuriame sudalyvavo dar per 200 jaunųjų bėgikų.

Pirmąją birželio savaitę bėgikai galėjo dalyvauti LBT XI etape – Varėnos bėgime. Organizatoriai džiaugėsi, kad šis gražus Dzūkijos miestas pagaliau prisijungė prie LBT šeimos.

„Visada džiaugiamės, kai matome sportuojančius žmones mieste. Praėjusią savaitę tikrai pastebėjome žymiai didesnį bėgiojančių žmonių skaičių. Noriu pasidžiaugti, kad mūsų virtualiame bėgime dalyvavo ir sportininkai iš Latvijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos ir net iš Tailando. Linkiu visiems, kad kuo greičiau grįžtume prie gyvų bėgimų ir visi kartu galėtume siekti asmeninių ir sportinių pasiekimų“, – kalbėjo Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas.

Geroji žinia yra ta, kad nuo šiol visi likę bėgimai turėtų būti gyvi. Įvadinis žingsnis buvo žengtas birželio 5 dieną Baltojoje Vokėje, kur vyko neįskaitinis LBT etapas.

„Jau įgavome patirtį su virtualiais bėgimais, todėl puikiai žinome kaip viską organizuoti. Visgi pagaliau galėjome gyvai sudalyvauti Baltosios Vokės bėgime, kur iškart grįžo primiršti dalykai – jaudulys, džiaugsmas ir naujos patirtys. Baltoji Vokė bus priėmė labai gražiai, o miestelio seniūnas Genadijus Baranovič įsteigė labai vertingus prizus. Dėl to esame labai dėkingi“, – kalbėjo LBT kuratorius Audrius Jaraminas.

Virtualiuose bėgimuose dalyviai gauna po 30 LBT įskaitos taškų. Įprastas taškų skaičiavimas sugrįš su realiu bėgimu birželio 20 dieną. Tuomet sportininkai dalyvaus jubiliejiniame, 50-ajame, bėgime „Aplink Elektrėnų marias“. Įskaitinė bus pusmaratonio (21,095 km) distancija, o kitiems, norintiems pasimėgauti nuostabia trasa bei apibėgti linksmuosius kalniukus, bus pasiūlyta 10 km distancija. Taip pat renginyje vyks „Fun Run“ rungtis ir vaikų bėgimas.

Siekiant maksimalaus saugumo ir norint suteikti galimybę LBT dalyvauti visos šalies gyventojams, būsimi bėgimai bus rengiami ne tik realiai, bet ir virtualiai. Virtualaus bėgimo „Aplink Elektrėnų marias“ dalyviams reikės savo pasirinktoje vietoje įveikti 21,095 km arba 10 km distancijas. Tą reikia padaryti ir rezultatus atsiųsti birželio 14-20 dienomis.

Beje, tiems dalyviams, kurie sudalyvaus ir realiame, ir virtualiame bėgimuose, įskaitiniai LBT taškai atiteks tik už gyvą bėgimą.

Jau galima registruotis ir į LBT XI etapą – taip pat nuostabios gamtos apsuptą Žaliųjų ežerų bėgimą, tradiciškai vyksiantį liepos 6 dieną.

Birželio 19 dieną Varėnoje vyks dar vienas įspūdingas sporto renginys – antrasis Lietuvos triatlono taurės (LTT) etapas. Jame sportininkai galės įveikti olimpinės ir sprinto distancijas, taip pat išbandyti savo jėgas akvatlone, „Tri-Fun“ rungtyje. O didžiausia šių metų naujovė – kartu su Lietuvos triatlono federacija inicijuota „Pro-Junior“ rungtis, kurioje dalyvauja profesionaliai sportuojantys jaunieji mūsų šalies talentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.