EUROLYGA 2023

Skubiai į olimpiadą atskriejusi Lietuvos keturvietė atrankoje – paskutinė

Skubos tvarka ir visiškai netikėtai į olimpines žaidynes atvykusios Lietuvos irkluotojų keturvietės nariai atrankos varžybose liko paskutinėje vietoje ir neužsitikrino vietos finale.

 Lietuvos keturvietė.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 Lietuvos keturvietė.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 Lietuvos keturvietė.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
 Lietuvos keturvietė.<br> V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 5:54 AM, atnaujinta Jul 23, 2021, 6:50 AM

Armandas Kelmelis, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius, Dominykas Jančionis atrankoje 2000 m įveikė per 6 min. 03,07 sek. Savo – pirmajame – plaukime net specialaus žaidynėms pasiruošimo neturėję sportininkai buvo paskutiniai – penkti.

Į finalą pateko dvi komandos – tai pirmieji atplaukę Nyderlandų sportininkai, distanciją įveikę per 5 min. 39,80 sek. ir australai (5 min. 41,54 sek.).

Lietuviai nuo lyderių atsiliko 23,27 sek. Paguodos atranka vyks šeštadienį. 

Lietuvos keturvietės irkluotojai tik likus savaitei iki Tokijo žaidynių sužinojo, kad jiems atsirado vieta olimpinėse žaidynėse.

A.Kelmelis, M.Džiaugys, D.Nemeravičius ir D.Jančionis olimpiadoje pakeitė po neutralia vėliava dėl dopingo skandalo turėjusios besivaržyti Rusijos ketveriukę, kurią prieš žaidynes sukrėtė dar vienas dopingo skandalas – paaiškėjo, kad olimpinį kelialapį iškovoję du įgulos nariai yra vartoję draudžiamas medžiagas.

Rusija turėjo teisę atlikti pakeitimus komandoje, tačiau galiausiai paskelbė, kad į žaidynes ketveriukė iš viso nevyks ir taip atvėrė duris lietuviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.