EUROLYGA 2023

Lietuvos irklavimo keturvietei stebuklo sukurti nepavyko: „Tai – ne mūsų vieta, turėjome būti finale“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Tai – ne mūsų vieta. Mes turėjome būti finale“, – tokiais žodžiais situaciją apibūdino po finišo atvėsti spėjęs Lietuvos keturvietės irkluotojas Dovydas Nemeravičius. Lietuvos sportininkams labai apmaudu, kad į olimpiadą buvo tiesiog įmesti ir prarado šansą parodyti tai, ką sugeba.

Lietuvos keturvietė.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Lietuvos keturvietė.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 4:49 AM, atnaujinta Jul 25, 2021, 6:26 AM

Lietuvos keturvietės irkluotojai netikėto stebuklo nesukūrė, tad varžysis olimpinių žaidynių B finale, kur bus dalinamasi žemesnėmis pozicijomis. D.Nemeravičius, Armantas Kelmelis, Dominykas Jančionis ir Martynas Džiaugys sekmadienį 4 val. 40 min. Lietuvos laiku dalyvavo keturviečių paguodos varžybose.

Lietuviai savo – pirmajame – plaukime tarp 6 varžovų liko paskutiniai, o laiminguosius bilietus į A finalą ištraukė Didžiosios Britanijos ir Estijos komandos, užėmusius pirmąsias dvi vietas. Visos kitos keturvietės pateko į B finalą.

2000 m distanciją Lietuvos irkluotojai įveikė per 6 min. 14,73 sek. ir nuo lyderių britų atsiliko 18,82 sek.

Lietuvos keturvietė B finale varžysis antradienį.

Lietuvos keturvietė po finišo dar kurį laiką praleido ant vandens, o vėliau turėjo atvėsti. Su žurnalistais pakalbėti atėję D.Nemeravičius ir Dominykas Jančionis ant pečių buvo užsidėję rankšluosčius, į kuriuos įvynioti ledukai. Tiesa, sportininkai teigė, kad įprastai dėvi šaldančias liemenes, tačiau šįkart jų nepasiėmė.

„Šiandieną geriau prisitaikėme prie oro sąlygų, irklavimas buvo geresnis, bet per mažas tarpas nuo atvykimo. Reikia aklimatizuotis normaliai ir to neužtenka“, – pasakojo D.Jančionis.

Sportininkams liko B finalas, tačiau jie įsitikinę – situaciją būtų kitokia, jeigu paaiškėjus apie rusų dopingą situacija būtų gerai išspręsta iškart, o ne laukiant, ką nuspręs pati Rusija, kuri galiausiai atsisakė į Tokiją išsiųsti savo sportininkus, taip atlaisvindama vietą Lietuvai.

„Viduje verda pyktis, kad esame talžomi iš visų pusių be jokio pasigailėjimo. Visi supranta, kokioje situacijoje esame. Žinome, kad būtume pasirodę geriau, tad viduje pikta, kad negalėjome ruoštis. Tiesiog buvo tokia situacija su ta Rusijos komanda ir mes kelionę gavome paskutinę minutę. Labai pikta. Mes nuo pavasario stipriai tobulėjome, per kiekvienas varžybas rodėme vis didesnį greitį, o po atrankos nebebuvo prasmės toliau tęsti darbo su keturvietė. Nuo atrankos iki olimpiados praradome daug laiko, kai galėjome treniruotis“, – kalbėjo D.Nemeravičius.

Prieš lietuvių sekmadienio startą atvykę į irklavimo varžybas stebėjo, kaip vienai iš britų irkluotojų prireikė vežimėlio – sportininkė pati paeiti jau negalėjo.

„Turėjome ne vienas varžybas turėję tokiomis oro sąlygomis. Išmoksti paruošti organizmą, žinai, kaip apsisaugoti, kad nesudegtum. Esu ir aš sudegęs, kai išeini ir jau prieš startą...Įgauni patirties ir moki apsisaugoti“, – sakė D.Nemeravičius, kuris po finišo paeiti negalėjo po varžybų Bulgarijoje.

Sportininkai pabrėžė, kad nors ir nepateko tarp geriausių irkluotojų į A finalą, motyvacijos olimpiados pabaigai užteks. Jie pabrėžė, kad žinojo, kas laukia ir „stebuklo padaryti nebuvo įmanoma“, nors širdies kertelėje ir tikėjo, jog gali padaryti kažką netikėto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.