EUROLYGA 2023

Į olimpinį traukinį netikėtai įšokęs bėgikas G. Truskauskas Tokijuje norėjo šiek tiek daugiau: „Bus gera patirtis“ Specialiai lrytas.lt, Tokijas

„Dėl bėgimo – nesu patenkintas, nes norėjosi pakartoti savo sezono geriausią rezultatą, o tai būtų lėmę ir patekimą į kitą etapą. Dėl to apmaudu“, – savo olimpinį debiutą įvertino paskutinę akimirką į traukinį įšokęs bėgikas Gediminas Truskauskas.

 G.Truskauskas.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 G.Truskauskas.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 G.Truskauskas.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
 G.Truskauskas.<br> K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2021, 6:30 AM

23 metų sprinteris net nebuvo minimas tarp kandidatų dalyvauti Tokijo olimpiadoje, o antradienį įkaitintame stadione kirto 200 m finišo liniją.

Birželio pradžioje savo geriausius rezultatus užfiksavęs sportininkas šįkart distanciją įveikė per 21,02 sek. Ketvirtajame bėgime jis buvo penktas ir į pusfinalį nepateko.

„Šiuo atveju džiaugiuosi, kad pavyko patekti į tokio rango varžybas. Didelė garbė čia bėgti.“, – šypsojosi į Tokiją greičiau nei daugumai sportininkų lagaminus turėjęs susikrauti lengvaatletis.

Bendroje įskaitoje tarp 46 sportininkų jis buvo 39-as. Greičiausias atrankoje buvo amerikietis Kennethas Bednarekas, distanviją įveikęs per 20,01 sek.

Šįkart jam pakartoti birželį Austrijoje net patį nustebinusio pasiekimo – 20,48 sek. Tai – ir naujas Lietuvos rekordas, ir geriausias sportininko rezultatas per karjerą.

„Nežinau, kodėl. Galbūt prisidėjo kiti aspektai. Gal psichologija, gal fiziškai. Sunku pasakyti, nes atrodžiau ir jaučiausi neblogai“, – sakė G.Truskauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.