EUROLYGA 2023

Jaunieji irkluotojai medalius išsidalijo Galvės ežere Trakuose

Trakuose atvirajame Lietuvos jaunių ir suaugusiųjų irklavimo čempionate medalių komplektais penktadienį džiaugėsi jaunieji šalies talentai.

Jaunieji irkluotojai rungtyniavo Trakuose.<br>A.Pliadžio nuotr.
Jaunieji irkluotojai rungtyniavo Trakuose.<br>A.Pliadžio nuotr.
Jaunieji irkluotojai rungtyniavo Trakuose.<br>S.Čirbos nuotr.
Jaunieji irkluotojai rungtyniavo Trakuose.<br>S.Čirbos nuotr.
Povilas Juškevičius laimėjo ir Lietuvos čempionatą.<br>Stop kadras.
Povilas Juškevičius laimėjo ir Lietuvos čempionatą.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2021, 6:37 PM

Vaikinų vienviečių finale greičiausias buvo „Bangpūčio“ auklėtinis Povilas Juškevičius, prieš savaitę džiaugęsis aukso medaliu pasaulio jaunių irklavimo čempionate. Distanciją sportininkas įveikė per 7 min. 33,52 sek.

„Šį medalį pavyko iškovoti kur kas paprasčiau negu pasaulio čempionate, – nusijuokė P.Juškevičius. – Bet jis man yra labai brangus. Kiekvienas medalis yra vertas visų įdėtų. Gal dar nepavyko visiškai atsigauti po pasaulio čempionato, tačiau jaučiuosi gerai“.

Pasak P.Juškevičiaus, dabar visas dėmesys bus koncentruojamas į spalio mėnesį Vokietijoje vyksiantį Europos jaunių čempionatą. „Nežinau, ar turėsiu tikras atostogas, – nusijuokė sportininkas. – Ką veiksiu per jas? Krepšinį pažaisiu, dviratį paminsiu, prie kompiuterio pasėdėsiu, mokysiuosi“.

Antrą vietą vienviečių valčių klasėje užėmė Klaipėdos irklavimo centro (KIC) auklėtinis Jonas Šaparavičius (07:45,28), trečias buvo „Bangpūčio“ sportininkas Arijus Viršutis (07:57,66).

Merginų vienviečių finalą laimėjo irklavimo klubo „Favoritas“ sportininkė Gustė Vaškevičiūtė (08:39,65), sidabrą iškovojo „Bangpūčio“ jaunoji irkluotoja Dominyka Grikietytė (09:05,50), bronza džiaugėsi Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro auklėtinė Neringa Kalinauskaitė (09:11,10).

„Į vienvietę valtį šį sezoną sėdau tikrai netikėtai, – po finišo sakė G.Vaškevičiūtė. – Pavasarį dar irklavau su porininke pavienę dvivietę. Į šią komandą buvo dėta daug vilčių, tačiau viskas subyrėjo dėl porininkės patirtos traumos. Ilgai nežinojome, kokius planus galime dėliotis. Ir, štai, aš vienvietėje. Pastangų tai kainavo tikrai nemažai – tiek fiziškai, tiek psichologiškai“.

Mergina prisipažino, kad visada save laikė komandos žmogumi.

„Smagu turėti užnugarį, žinoti, kad dirbi ir sieki tikslo ne viena, atsiranda šiokia tokia atsakomybė, kad negali pavesti komandos, – teigė jaunoji sportininkė, vėliau varžybose startavusi ir su paviene aštuonviete su vairininku. – Kadangi komandos netekau, tenka pačiai atrasti motyvacijos stengtis. Manau, jog šis medalis buvo lyg patvirtinimas, kad einu tinkama linkme, kad yra potencialas tobulėti ir siekti aukščiausių apdovanojimų“.

Vaikinų porinių dviviečių finale greičiausiai finišo liniją pasiekė Šiaulių sporto gimnazijos (ŠSG) ir „Bangpūčio“ jungtinė įgula Džeraldas Daunoras ir Benas Valasevičius (07:00,98), antri Vilius Stonkus ir Domantas Riauba (KIC/Kupiškio KKSC), treti – Birštono sporto centro auklėtiniai Matas Černevičius ir Tadas Vaitkevičius.

Merginų porinių dviviečių finalą laimėjo tik iš pasaulio pirmenybių grįžusios Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė (Vilniaus miesto sporto centras/KIC), sidabru pasipuošė Ugnė Šakickytė ir Agnė Kubaitytė („Bangpūtys“), bronza prie krūtinės glaudė Saulė Butvilaitė ir Ugnė Rudaitytė (VMSC).

Merginų pavienių dviviečių finale auksą iškovojo KIC jaunosios sportininkės Auksė Nastičiūtė ir Augustė Klumbytė, antros finišo liniją kirto „Favorito“ sportininkės Laura Gabšytė ir Augustė Šablinskaitė, trečios – Ugnė Ivaškevičiūtė ir Alvija-Kotryna Gustė („Favoritas“).

Tarp vaikinų pavienių dviviečių klasėje greičiausi buvo Paulius Brusokas ir Jonas Šaparavičius (KIC). Kitomis prizinėmis vietomis džiaugėsi jų bendraklubiai: sidabro medalius laimėjo Ignas Urbonas ir Deimantas Romeris, bronzos – Edvinas Jankauskas ir Nojus Girskis.

Vaikinų pavienių keturviečių finale savo pranašumą įrodė ir aukso medalius iškovojo Kauno r. sporto mokyklos, „Favorito“ ir KIC jungtinė įgula – Arnas Venskūnas, Linas Babarskas, Ignas Urbonas ir D.Romeris. Sidabru pasipuošė KIC auklėtiniai Alberto Fontani, Danas ir Benas Vainiai bei Arnas Andriušaitis, bronza atiteko Donatui Mickevičiui, Matui Mažeikiui, Žygimantui Vyšniauskui ir Ronaldui Rimkai (taip pat KIC).

Merginų pavienių keturviečių lenktynes laimėjo „Favorito“ įgula Ugnė Ivaškevičiūtė, A.K.Gustė, L.Gabšytė ir A.Šablinskaitė. Antrą vietą užėmė jungtinė sporto centro „Atžalynas“, ŠSG ir Telšių sporto ir rekreacijos centro įgula Vytautė Mikalauskaitė, Lukrecija Birškytė, Gabrielė Mažeikaitė ir Greta Valiukevičiūtė.

Po vaikinų porinių keturviečių finalo aukso medaliai nugulė ant „Bangpūčio“ irkluotojų – Gyčio Černausko, Jono Subačiaus, Ernesto Jankausko ir Aido Grigaliūno – krūtinių. Sidabrą iškovojo Arminas Baranauskas, Žygimantas Aleksandravičius, Julius Krasauskas, Jorigis Vaikšnoras („Bangpūtys“), bronza atiteko „Atžalyno“ sportininkams Benui Mickiui, Ugniui Januškiui, Povilui Pučinskiui ir Matui Sušiui.

Merginių porinių keturviečių finale greičiausios buvo KIC, Trakų sporto centro ir VMSC jungtinė įgula – Augustė Klumbytė, Laura Kaliukevičiūtė, Ū.Jonušaitė, S.Kryževičiūtė. Sidabrą iškovojo „Bangpūčio“ jaunosios irkluotojos Vestina Grumadaitė, Agnė Kubaitytė, U.Šakickytė ir Ema Želvytė, bronza džiaugėsi VMSC ir „Atžalyno“ jungtinė įgula – Ieva Navickaitė, G. Valiukevičiūtė, Saulė Butvilaitė ir Ugnė Rudaitytė.

Merginų pavienių aštuonviečių su vairininku čempionių titulas atiteko „Favorito“ įgulai, tarp vaikinų finale greičiausia buvo jungtinė KIC, KRSM-„Favoritas“ įgula.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.