EUROLYGA 2023

A. Salokui – bronzos medalis atvirajame Estijos fechtavimo čempionate

2021 Rugsėjo 18-19 d. Estijoje vyko fechtavimo suaugusiųjų čempionatas, kuriame, asmeninėse ir komandinėse varžybose dalyvavo 6 Lietuvos sportininkai.

Arnas Salokas iškovojo bronzos medalį.<br>Organizatorių nuotr.
Arnas Salokas iškovojo bronzos medalį.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 3:28 PM

Šeštadienį špagomis kovėsi vyrai. Fantastiškai pasirodė Arnas Salokas, kuris pogrupyje įveikęs visus varžovus, gavo pirmąjį varžybų reitingo numerį. Atkrintamosiose laimėjo dėl patekimo į ketvirtfinalį ir pusfinalį. Deja, patekti į finalą ir susikauti dėl aukso medalio nepavyko, pralaimėjus vos vienu tašku – 15:14 estui Markus Salm. Galutinėje įskaitoje užimta 3 vieta ir laimėtas bronzos medalis. Demjan Filon pogrupyje įveikė 4 varžovus, atkrintamosiose nugalėjo kovoje dėl 16-uko, bet tarp 8 geriausiųjų patekti nepavyko pralaimėjus estui Erik Tobias 15:12, galutinėje įskaitoje fechtuotojas užėmė 13 vietą. Makar Lozenko pogrupyje pavyko laimėti tik vieną kovą, deja, to neužteko patekimui į atkrintamąsias.

Komandinėse varžybose vyrams patekti į pusfinalį nepavyko. Jau pirmasis susitikimas nebuvo sėkmingas, 45:34 rezultatu teko pripažinti Estijos „Tallinna Mook B“ komandos pranašumą. Užimta 5 vieta iš 8 komandų.

Sekmadienį varžybose startavo moterys. Geriausiai sekėsi Olivijai Mašalo, pogrupyje laimėjus 3 kovas iš 5, atkrintamosiose jau pirma kova buvo lemtinga, estė E. Ostrovski 15:13 džiaugėsi pergale. Lietuvė galutinėje įskaitoje užėmė 17 vietą tarp 36 dalyvių. Pirmąjame atkrintamųjų rate suklupo ir kitos dvi lietuvės – Anastasija Pylinova ir Aušrinė Šimkutė. Pogrupyje abi laimėjusios po 2 kovas, kovoje iki 15 taškų turėjo pripažinti Estijos sportininkių pranašumą, galutinėje įskaitoje atitinkamai užimtos 22 ir 26 vietos.

Komandinėse varžybose, pagal reitingą moterys gavo varžybų čempionėmis tapusią Estijos komandą „En Garde 1“. Pasipriešinti nepavyko, teko pripažinti varžovių pranašumą 45:24. Galutinėje įskaitoje užimta 7 vieta tarp 9 komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.